2013-10-15

Reitingas II


Pasaulinis verslo universitetų reitingas: ISM – tarp 200 geriausių pasaulyje.

Pasauliniame reitinge dalyvauja 1000 verslo universitetų.

„Arvi“ tapo didžiausia ISM universiteto akcininke.

Privatus - ne pelno sieks.

Ko?

Strateginis investavimas į ne pelno siekimą.

Šposininkas...

© Reuters/Scanpix

Reitingas.

Kasmet savaitraščio „Veidas“ sudaromame Lietuvos aukštųjų universitetinių mokyklų reitinge...

Kokie reitingavimo kriterijai?

Apipavidalintojas jų plačiajai publikai neskelbia.

Tik skelbiasi žinąs, kurie Lietuvos universitetai geriausi.


Ketvirtojo Lietuvos universiteto garbės daktaras, nebaigęs jokios mokyklos.

Pirkite pilną straipsnį PDF.

Reitingų nesiūlo pirkt;)

Įprasta, kad Lietuvos universitetams pavyzdžiu rodomi reitingų priekyje karaliaujantys universitetai, priekaištaujama, kad mūsų universitetai nepatenka į pirmąjį šimtuką ar penkišimtuką; esančius rangu žemiau jau laiko pralaimėtojais. Bet ar tokie mėgėjai postringauti žino, kiek iš viso yra universitetų ir mokslo institucijų pasaulyje – o jų yra apie 20 000. Ir jeigu Lietuvos universitetas patenka į tūkstantuką, o tokių pagal įvairius reitingus yra, vadinasi jis patenka į 5 proc. geriausių.

Dar gero tono ženklas yra smarkiai užsipulti mūsų universitetų studijų kokybę ir vėl pavyzdžiu bakstelėti į užsienio universitetus. Štai ir šiame „Veido“ numeryje neatsispirta pagundai parodyti studijų kokybės „pranašumus“ JŲ universitetuose: nėra žymimas lankomumas (tarsi jis žymimas čia ir, sakytumei, lankomumas smarkiai kenkia studijų kokybei), nėra jokių kontrolinių darbų, nes jie irgi, matyt, yra kokybės priešas, egzaminą galima laikyti naudojantis bet kokia literatūra – panašu, kad TEN kokybė suprantama, kaip kokybiškas nusirašymas iš knygos.

Verta perskaityt.

1 komentaras:

audrius rašė...

Na juk tai aRVi, kARVIdas, kARVEdys, šventų karvių piemuo, bei kalančių kutais dino iz aurų tiesioginių palikuonių gARVEdais-vedagorais-mesininkais-mesionieriais.... Ne gi aiškinti kokie mesionierių mėsijos veikos...?

http://www.etymonline.com/index.php?term=carve&allowed_in_frame=0

Štai jums karvė su pienenine kultūra, kuria visas svietas "šviečiamas", kad šviesus protas liktų bent šventa karve ar nuovados sklepe, kurį piemenys-karvedžiai didžiai prižiūri.
O gal arvi perskaityk teisingai, kaip kad is torija skaitai, tai gal atrasi europą, eurą, ivritą, živėritą ir kitokius sekinius ARVI'do verita's tarivėras....:)