2013-10-11

Sukčių ekonomika II

Sutikau šiandien Antaną, statybininką žemaitį, tokį, kuris darbovietes retai keičia.

Charakteris toks.

- Mūsų firmoj trys belikom senieji, kiti iš darbo biržos - buvęs mokytojas, užsirašęs mūrininku, santechnikas, neišmanantis santechnikos, ir kiti tokie, - pasakojo Antanas, - o kiti senieji per tą laiką po penkis darbus pakeitė, ir visur juos apgavo - ir Lietuvoj, ir Danijoj, ir Vokietijoj, su pinigais apgavo.

- Ar Danijoj ir Vokietijoj lietuviai juos apgavo? - nes buvau prisiklausęs ir prisiskaitęs apie lietuvius apgavikus.

- Ne, - sako Antanas, - vietiniai apgavo, nesumokėjo, kas žadėta.

O ką?

Tokie laikai.

Aną savaitgalį Birštone išgirdau, kad italas-treneris mūsų, Lietuvos, akademinio irklavimo rinktinę tik konsultuoja, o treniruoja Graikijos rinktinę - nes mes mažai turim jų, pinigų, o graikai turi jų daug.

Sukčių ekonomika.

Kaip danguj, taip ir ant žemės.


1 komentaras:

audrius rašė...

Norint uždirbt statybose, reikia būti kaip reikiant suktu, bo labai nepatinką statybininkai, santechnikai, kurie gali uždirbti daug, nes koks geras santechnikas į valandą uždirbdamas 20 litų, jau kelia pavydą ir pyktį, bei troškimą ieškoti normalaus santechniko ar statybininko atitinkančio rinkinę ekonomiką. 20lt per 30d lygu 600lt po 10h bus 6000lt, o po 14h bus 8400lt, kas tikrai per daug ir kas daleis, kad kažkokie statybininkai statantys rūmų ramoves ponams uždirbtų daugiau, nei jų pačių balti atlyginimai, pajamos ar pelnai, juk tai tikras aij, jai, jai... Todėl ir gaunasi tokie monai, kai tie kurie renčia, stato alindami savo kūnus-sveikata statybiniuose procesuose uždirba kaip prezidentai restakų ar net daugiau, kaip kažkur gerbiamasis dėstytojas nuovadoje sumuštas minėjo;) Ar dabar už muštą daugiau duoda, kaip sakoma patarlėse? Kas tokias patarėles sugalvojo? Gal pastoriai, pa torininkai, iš torinkai, sudarytoriai, apipavidalintoria,-os, bukininkai kunygynininkai kuniganai kunikandadai xanai kuniazyviaidiorai kirivyčininkai kirai iš lizdeikų gniezdovijos....?
Viena pažystama psichologė į valandą uždirba 100lt, o iš pastovių klientų, geriausiųjų ima 70lt, turėdama maža altorėlį-kabinėtėlį, tad apie tuos kurie turi katedras, bažnyčias, jau ir neverta kalbėti, net be bažnyčios Vilenskos parapijos kunigas už santuoką prašo 800 litų sutuokiant pagal gamtines-žinyčios tradicijas... Nejau pavasarį paukštukai už veselia motinai gamtai ir tokias dideles duokles moka? O juk su gamta nepajuokausi, nenusuksi mokęsčių, ji iškart kokį paukštinyką lizdan atsiųs išardyti nelegalios santuokos! Jei žmonių dauguma būtų pastabesni, o ne nubukę pusdurniai, tai jie sukčiams savo darbo vaisių ar tų pačių pinigų neatiduotų, o mokėtų tiesiogiai be tarpininkų-sukčių pačiam viešapačiui dievui ar jo motinai gamtai, ar atiduotų skolą tam kam visi skolingi, tačiau net tokio neimanoma rasti, nes aplink vieni sukčiai, kurie matomai ir sukūrė tą sistemą, dievus, toras ir visus kitus navatnus hai tekinius new ei'džiu's...
Olandų nederolanydų žiedu užpausta Lietuvos valia ir joks vikis vadas varovas ganytojas ar net pats vytis tautos fon-ponas nuo landsbergo niekuo nepadės vargšams-ubagams, nes dalia vargšų vargti ūkaujantiems ūkinykams ir jų šunims, bei dar donę gamtai atiduoti už vargana gyvenimą kančiomis, nes gamta suteikė, sutvėrė kūną gamtiniams reikalams, pareigoms atlikinėti, kurti, daboti aplinką, o dabar varguoliai-ubagai naikina aplinką, savo būtovę, žemę, pasaulį, kovoja su gamta, su savimi pačiu,,, Kuo didesnis sukčius, ponas, tuo varguoliškumas ir ubagystė sotesnė, stabilesnė, o eiliniai xalopai, xlopai, xlopčikai, blusos ir utėlės tų varguolių palydovai, parazitai, bohema ir visokia bajorakratija-biurokratija. Mėsa, liaudis, masė, biomasė, biorobotai, tai kita rūšis ar varginga vystymosi stadija į žmogų... Va taip panašiai ir vystomės, sukamės, vargstame, kaip kokie drugeliai, blusos ar musės...:)