2013-10-10

XXI amžiaus Lietuvos savanoriai

Iš Lietuvos jau emigravo keli šimtai tūkstančių žmonių, tačiau neaišku, ar bent vienas buvo nuteistas pinigine bauda už emigracijos iš Lietuvos skatinimą.

Nors ... už skatinimą emigruoti iš Lietuvos - 2000 litų bauda ... iki šiol numatyta Administracinių teisės pažeidimų kodekse.

Šį kodeksą ... ketvirtadienį imsis taisyti Seimas.

Šito kodekso straipsnio gal nepataisys?

Niekas
juk neskatinoLietuvos emigruoti jau emigravusių kelių šimtų tūkstančių žmonių.

Tiesa?

XXI amžiaus Lietuvos savanoriai...

...

Keistas dalykas...

Šią keistą (kodėl gi keistą?) bausmę dar prieš ketverius metus pastebėjo Seimo narys liberalas Petras Auštrevičius (vyriausias Lietuvos Euroderybininkas!), tačiau į Seimo posėdžių darbotvarkę pasiūlymas naikinti šią bausmę įtrauktas tik dabar.

Kam gi ją naikinti?

"Tikiuosi, kad Seimo nariai pritars šiam projektui, nes pats faktas, kad tokios bausmės pas mus dar egzistuoja, gali būti, kad iš tikro gali sukelti norą emigruoti", - juokauja Seimo narys R.Šimašius.

O gal tokios bausmės gali sukelti tą norą?

Tai skatino ar neskatino?

1 komentaras:

audrius rašė...

Baus votyvininiu užrašu ant Akropolio bazilikos su atvaizdu niekieno nematyto g(h)erojaus nederlandų šeixo įkūrusio pažadadėtoje žemėje naujasias arkakolonijas Vilnovos prekybos bazes-bazi'likas likučiams viso labo rinkti rinkodarinėje san'tvarkoje tverto tvarto tavarams ir tavariščiams... Baus, baudžia baudžiava kaupi talismo komu narinio aidint gausmams bliovino kaltųjų: - aš kaltas, kaltas, labai kulpa klūpau kaltas... ?