2014-05-19

Globalios Lietuvos bėdžiai

Globali Lietuva!

Ne apie tai.

Ir ne apie tai.

Ir ne apie tai.

Netgi ne apie tai.

Kai kurie (ne visi!) balsuoti prezidento rinkimuose panorę užsienio lietuviai (ar šie?) buvo nuvilti. Balsavimo biuletenius paštu iš Lietuvos ambasadų jie gavo jau pasibaigus rinkimams. 

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) gavo kelių užsienyje gyvenančių Lietuvos piliečių skundus, kuriuose pranešama, kad jie negalėjo dalyvauti gegužės 11 dieną vykusių prezidento rinkimų pirmajame ture, nors balsavimui užsiregistravo laiku.

Skundai gauti iš Pietų Korėjos, Indonezijos ir Honkongo. Iš laiškų galima suprasti, kad juos parašė šiose valstybėse studijuojantys Lietuvos piliečiai.


Ir ką?


Kreipiausi į Vyriausiąją rinkimų komisiją ir Užsienio reikalų ministeriją, kad problemos būtų išspręstos“, - teigia skundų iš užsienio lietuvių taip pat gavęs Seimo narys Remigijus Šimašius. 


„Kai kur laiškai su balsavimo biuleteniais negali laiku nueiti arba jų greitas siuntimas kainuoja labai brangiai“, - sakė VRK vadovas. 


Bėdžiai yra su bėdomis susiduriantys (balsuoti VRK organizuojamuose rinkimuose negalintys) Lietuvos piliečiai, gyvenantys atokiose pasaulio valstybėse.  

O ne VRK bei jos vadovas.

Ir ne Globalios Lietuvos strategai.


2 komentarai:

Jonas Kiselis rašė...

Man tai atėjo labai greitai. Tikriausiai su šia problema susiduria piliečiai gyvenantys šalyse, kur nėra Lietuvos ambasados. Bent jau Britanijoje, tai siuntimo išlaidos iš anksto apmokėtos, taigi rinkėjui laiško išsiuntimas neko nekainuoja.

Eugenijus Paliokas rašė...

Džiugu girdėti - ir todėl, kad greitai, ir todėl, kad nepamiršot.

Beje:

Pilis Lietuva.

Linkėjimai!