2014-05-23

Antikorupcinis pasižadėjimas

Beveik 400 kandidatų į Europos Parlamentą (EP) pažadėjo viešai skelbti, kas iš lobistų prisidėjo prie jų rengiamų teisės aktų projektų, bei siekti daugiau skaidrumo ir atskaitingumo ES institucijų veikloje, jei tik bus išrinkti po šį sekmadienį vyksiančių rinkimų.

Antikorupcinis pasižadėjimą Lietuvoje pasirašė 36 iš 215 kandidatų į Europos Parlamentą, penktadienį pranešė iniciatyvos rengėja nevyriausybinė organizacija „Transparency International“.

Kas šeštas.

1. Europos Parlamentas.

2. European Central Bank ... is much less transparent than the Bank of England, since it is under no obligation to issue details of its decisions for 30 years.

3. Lobistų rojus.

4. Su palengvėjimu!


Šio antikorupcinio pasižadėjimo nedavė atstovai iš Lietuvos socialdemokratų partijos, partijos „Tvarka ir teisingumas“ bei Lenkų rinkimų akcijos ir Rusų aljanso koalicijos „Valdemaro Tomaševskio blokas“.

:(

Lietuva Europos Parlamente beturi 11 vietų.

Nebe 12.

Дай деньги!

Pernelyg aš čia?

O jūs aukštėliau paskaitykit tuo 4 punktus dar sykį ir palyginkit Lietuvos europarlamentaro atlyginimą ar dvi kadencijas EP atidirbusiam Lietuvos europarlamentarui mokamą 10 000 LTL viršijančią pensiją (Elertė radijas tokią žinią pranešė, pabrėždamas, kad ne Lietuva moka, o ES moka) su ES pirmininkavusios Lietuvos vidutiniu atlyginimu, pensijom ar su tos pačios ES išmokų ES senbuvių ir mūsų žemdirbiams skirtumais.

Kokie skirtumai?

Iš bendro EP biudžeto mokami atlyginimai visiems europarlamentarams buvo suvienodinti prieš 5 metus.

Už kiekvieną dieną, kai EP nariai dalyvauja oficialiuose posėdžiuose, Europos Parlamentas moka jiems iš anksto nustatyto dydžio išmoką - 1051 litą:)

Kol Lietuvos žmonės streikuoja ir maldauja politikų atrėžti bent kiek sotesnį duonos kąsnį, EP nariai apie varguolišką gyvenimą nė negalvoja. Čia per kadenciją įmanoma uždirbti 3,64 mln. litų.

Toks ir skirtumas nuo sovietinių laikų, kad žvaigždutės neraudonos.

Kodėl?
 
 ... ne Lietuva moka, o ES moka...

Kam dirba, tas ir moka.

Tai ką kas šeštas Lietuvos europarlamentaru ketinantis būt pasižadėjo?

Pažadėjo viešai skelbti, kas iš lobistų prisidėjo prie jų rengiamų teisės aktų projektų!



Paims ir paskelbs, kas davė, taigi - kad paėmė.

Mat, lobizmas visuomenės apačioj - baudžiamas.

O Europos visuomenės viršų vaidinančiam Europos Parlamente - ne.
 

3 komentarai:

audrius rašė...

Siekti-siekia-priesaika-saikas-seikėti-....
Ir
Žadėti-žada-pažadas-žodis/žadas/amas-kalbėti/žadėti/amsėti-...
Logika skaitmeninė perskaičiuok:)

Ką vien reiškia transporantinis internacionalas su fix įdėjom palodyti šunis ir pabauginti avis prieš pasi rinkimus...

Aš galiu priesiekti, kad pažadus galiu žadėt kasdien, jei tik išrinksit į esp, ką ten žadėt, išrinkit mane, iškelkit ir Lietuvos balsas bus išgirstas, o jei ne tai kaip Kalanta susideginsiu gindamas Pilėnus ar sudeginsiu visą esp Babėlės bokštą! Ja ja, kaip ReikStaga, lai tik pabando sukčiai patogiai įsitaisę Lietuvos neišgirst!

Ar yra dėl ko vardan tos degintis? Auuuu....!? Subtili bijologinė pasturgalijos tyla, tik šunys tolumoj loja...

http://youtu.be/6KB2ijXJiNA

Vagiai šunis užžada, kad jie net neloja... Pravieryk;)

7. tr., intr. H, H227, Rtr, NdŽ, LEIII375 pagydyti, paveikti burtažodžiais: Ana ragana užžada ligonį J. Man gyvatė sykį įkando, tai užžadė ́ jo KzR. Nuogyvatės įkandimoažùžada ir pamačija Švnč. Kaime toks kirmėlius užžadė ́ davo PnmŽ. Buvau pas Danielių, kad karvę nuo kirmėlės įkandimo užžadė ́ tų Skrd. Karvei į tešmenį įkando, tai užžadė ́ jo Mrj. Kaip sykis buvo jų tarpe vienas senis, kuris mokėjo užžadėt nuo gyvatės įkandimo LTR(Klvr). Seniau nuo gyvatės inkandimoažužadė ́ davo, ir praeidavotinimas Ktk. Dieve duok dangųMikalojus mokėjoažužadė ́ t, ale nieko neišmokė Mlt. Ažvis geriau padeda, kai ažùžada an arielkos Klt. Ka gyvatėįgelia, tai ùžžada i netįsta Snt. Reikia aguonų duot ažužadė ́ jus Švnč. Kas moka ažužadė ́ t, togyvatė nekerta Ml. ║ tr. Rtr, NdŽ užburti, užkalbėti: Ažužadė ́ tų žolių daviau, i pastaisė Klt. Aguonų kokiųžadėtojas kai ažžadė ́ jo, tai ažvalgė ir ėmė taisytis Lb. Kalvis ėmė iružužadė ́ jojį grūšnė[je]. Velnias ir nebegali gi išlipt BM75(Vb). Ažužadė ́ tai gyvatei nor pirštą gerklėn kiš’ (kišk), tai nekąs Ml. Kai vagiai eina, ažùžada šunis,neloja Antr. Nebuvo tokių raganių ir žynių, kurie žodžiais savo galėtų ką užkerėtie ir užžadėtie Rp. ^ Kaip užžadėtas aš čia stovėjau MitI73. Būdavo, rytą visados visados kaip užžadėta vis verda košę LTsIV356. | refl. S.Dauk.

O čia teisingas požiūris:

2. apsimesti: Do pagali ana, ale tikkitam dañtį ažùžada Klt.

Išsiverčia?:)))

audrius rašė...

pãžadas sm. (3 b ); Q284, Lex40, N davimas žodžio, ketinimas ką padaryti: Davė pãžadą, kad eis (tekės) už ano Užv. Mūsų kniazius visados laikė ir laiko tvirtai savo pažadus V.Krėv. Venčiavonės pažadai B. Nesidžiauk pažadaĩs Ds. Gavęs pažadą, žaltys išlindo ir išnyko BsPIII294. Dovanų pãžadus daro par užgeras J. Tu sulaužei brolio pažadus ir pakenkei jo tikslams V.Krėv. ^ Ir dalijasi kaip girti pažadais KrvP(Kltn). Girto pažadaĩ suligdurim Mlt. Girto pažadai tik kvailį džiugina TŽIII376. Geras – kol žadėjo, piktas – kai pažadų netesėjo KrvP(Mrc). Atsimena kaip girtas savo pažadus KrvP(Ndz). Pažadais sotus nebūsi PPr224. Pažadais penimas kojų nepavelka TŽV597. Pažadais penėtas kojas ištiesė PPr403. Durnas daiktas ponų pažadais tikėt KrvP(Brž). Greiti pažadai vėjais laksto LTR(Jnš).

Jie žadėjo, ir aš juos rišau prie pažados Vd.

2 ×dùkas (l. ducha) sm. kinkomasis lankas: Pakinkyk arklį su nauju dukù, kad gražiau atrodytų Krp.

1 dukas num. ord. m. flk. antras: Dukas vienį, vienis diedą, diedas bobą, boba ropę LTR(Ad)

1duka sf. ◊ į dukas išvaryti paversti į nieką, sunešioti, suplėšyti į skutus, sudakanoti: Sermėgą išvarė į dukas Šts.

http://www.zodynas.lt/terminu-zodynas/d/dukaunas

http://lt.wikipedia.org/w/index.php?title=Pa%C5%BEas

Dabar gali skaityti teisingai vardą PažaDukas ESP. Kieno tai dukija? Gal LDK...?

Čia tik trupinėliai... Tai už kurį balsą duoti, už kokį duxo duxą? Gal dabar jau verta patikėti pažadukais, juk tarp jų gali būtįi naivių dar tikinčių ES dundukų ar du ....? Dura europa dukatija...

Už pažaduką ar transkspertų internacioanalinių pažaidimus ignoruojančius žaidėjus, dėl bi lieto tikėt ing EPS? Pasirinkimas visada yra! Ania? Įpatingai sėdint eps kadencijoj ir po jos, aišku jei nesudeginti es reikstago... O jeigu sude ginti? A? ;)

audrius rašė...

Dar nedega? Kada degs? Gal broliai dvyniai žino? Atrodo, kad jau svyla, oi kaip svyla! Reikia daugiau es paramos gaisrininkams proktologams gesint subtyliai spirgančias sėdynės... Puk puk čirkšt bum...:)

Call of duti... Kalba ...


http://www.etymonline.com/index.php?allowed_in_frame=0&search=CALL+DUTY&searchmode=none

http://en.wikipedia.org/wiki/Call_of_Duty_(video_game)

Prūsijos žemių suėjimo rūmai, kas gi juos padegė? Kas gi tuos prūsus išprūsusius degina?
Nuo prūsų šalies lyg kalnai debesies....

http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%BE%D0%B4%D0%B6%D0%BE%D0%B3_%D0%A0%D0%B5%D0%B9%D1%85%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B3%D0%B0

Pastatas dar kartą degė 1945 m. balandžio mėn. Berlyno šturmo metu. Iki 1991 m. jis stovėjo lyg paminklas fašizmui, tačiau susivienijus Rytų ir Vakarų Vokietijoms buvo nutarta jį suremontuoti. Nuo 1999 m. jame vėl dirba Vokietijos parlamentas –Bundestagas (liet. federalinis susirinkimas).