2014-07-13

Futbolas šiandien


Šiandien, 22:00 

Finalas

Argentina - Vokietija
.
Maracana stadionas“, Rio de Žaneiras
.

2. Maskva nurodė, kad sekmadienį V.Putinas tikriausiai taip pat pasimatys su Vokietijos kanclere Angela Merkel.

Kremlius siekė atgręžti Vokietiją prieš Jungtines Valstijas dėl krizės Ukrainoje, išnaudodamas Berlyno priklausomybę nuo Rusijos tiekiamų dujų ir siekdamas išvengti tolesnių Vakarų šalių sankcijų. 

Prieš išvykdamas į Lotynų Ameriką, V.Putinas pasmerkė Vašingtono „įžūlią veidmainystę“ dėl kibernetinio šnipinėjimo, kurio mastą atskleidė buvęs JAV žvalgybos kontraktininkas Edwardas Snowdenas, kuriam Rusija yra suteikusi prieglobstį. 


3.  Vėliau V.Putinas išskris į Buenos Aires, kur, pasak analitikų, tikriausiai sieks susitarti dėl Rusijos investicijų į Argentinoje atrastą Vaka Muertos naftingųjų skalūnų telkinį, kuriame, kaip manoma slypi 22,8 mlrd. barelių naftos. Minimas telkinys potencialiai yra vienas didžiausių iš kada nors atrastų. 

Argentinai, kuri buvo atkirsta nuo kapitalo rinkų po 2001 metais paskelbto valstybės nemokumo, labai reikalingos užsienio investicijos. 

Prezidentė Cristina Kirchner veikiausiai sieks pritraukti Rusijos kapitalo, kai jos vyriausybė kovoja, kad išvengtų naujo bankroto, JAV teismui nurodžius iki šio mėnesio pabaigos sumokėti daugiau nei 1,3 mlrd. dolerių padidintos rizikos fondams, atsisakiusiems prieš Argentinos skolų restruktūrizavimo programos. 


4.  Kairiųjų pažiūrų Nikaragvos prezidentas Danielis Ortega, kurio šalies sandinistų režimas 9-ajame dešimtmetyje palaikė glaudžius ryšius su Sovietų Sąjunga, pasitiko V.Putiną oro uoste su savo žmona ir armijos vadu. 

„Pirmą kartą Rusijos prezidentas lankosi Nikaragvoje“, – švytintis N.Ortega sakė per trumpą spaudos konferenciją oro uoste. 

Prieš šią kelionę V.Putinas sakė, kad Rusiją domina Lotynų Amerikos naftos ir boksitų ištekliai. Jis taip pat ketina siūlyti regiono lyderiams didesnes Rusijos investicijas ir intensyvesnę prekybą.
Pasak analitikų, V.Putinas per šią kelionę taip pat nori pademonstruoti, kad nepaiso Briuselio ir Vašingtono, paskelbusių sankcijas kai kuriems artimiausiems jo sąjungininkams dėl Maskvos įvykdytos Krymo aneksijos ir pagalbos prorusiškiems separatistams Ukrainoje.

5. V.Putinas atvyko į Nikaragvą po vizito Havanoje, kur jis su Kubos prezidentu dalyvavo ceremonijoje, per kurią buvo pasirašyta keliolika dvišalių sutarčių, tarp jų ir dėl naftos telkinių paieškos bei žvalgymo prie šios salos krantų, tarptautinio oro bendrovių centro įsteigimo Kuboje ir 1,6 mlrd. JAV dolerių vertės įrangos pardavimo dviem Kubos šiluminėms jėgainėms.


Vėliau Rusijos lyderis susitiko su R.Castro vyresniuoju broliu – 87 metų Fideliu, Kubos revoliucijos tėvu. 
Futbolas šiandien:

Argentina 

- Vokietija:)

Komentarų nėra: