2014-07-18

Vėl Neskraidymo Zona

Įprastai oro erdvė virš Ukrainos yra tiesiog užkimšta orlaiviais. Virš šios šalies driekiasi pagrindiniai iš Vakarų į Azijos didmiesčius skrendančių lėktuvų maršrutai. Bet esamąjį laiką reikia keisti į būtąjį – po to, kai, kaip beveik neabejojama, Donecko srityje buvo numuštas „Malaysia Airlines“ keleivinis lėktuvas (ne šitas), daugelis didžiausių pasaulio avialinijų Ukrainą jau aplenkia, skelbiaBusiness Insider“.

Na va, ir vėl su(si???)verganizavo Skraidymo Neskraidymo Zoną...

R: 2002 m. liepos 5 d.

Izraelio oro bendrovės "El Al" lėktuvo pilotas ketvirtadienį skrydžio iš Tel Avivo į Maskvą metu pranešė, kad orlaiviui skrendant virš Ukrainos jis pastebėjęs "žemė-oras" tipo raketos sprogimo blyksnį, penktadienį pranešė Izraelio transporto ministerija.

Ukrainos gynybos ministerija pranešė, kad Ukraina jokių karinių pratybų, kuriose būtų leidžiamos raketos, nevykdė nuo 2001 metų spalio, kai į virš Juodosios jūros skridusį Rusijos aviakompanijos "Sibir" keleivinį lėktuvą Tu-154 pataikė Ukrainos raketa S-200, paleista per Ukrainos priešlėktuvinės gynybos karinius mokymus Kryme. Per šią katastrofą žuvo 78 žmonės - 66 keleiviai, dauguma - Izraelio piliečiai, ir 12 įgulos narių.

2001 m. spalio 9 d.

Pentagonas linkęs pritarti, kad Rusijos lėktuvą numušė Ukrainos raketa.

...

Komentarų nėra: