2014-08-23

Molotov–Ribbentrop 2014

Lietuvos garbės konsulas Luhanso srityje Mykola Zelenecas Ukrainoje buvo pagrobtas ir po dvylikos dienų rastas sušaudytas, BNS penktadienį sakė Lietuvos ambasadorius Ukrainoje Petras Vaitiekūnas.


Jis sakė M.Zeleneco klausęs, ar tikrai yra tikras dėl tokios veiklos – šis ryžtingai tvirtino nebijantis galimo susidorojimo.

 „Ne, aš tikrai nepersigalvojau, tegu mane ima įkaitu, tegul padega duris molotovo kokteiliais – mano diplomatinės pastangos yra būtinos, norint surasti Luhanske taikų sprendimą. Žmonės neturi žudyti vieni kitų“, – BNS M.Zeleneco atsakymą pacitavo ambasadorius.

Jungtinių Tautų (JT) Saugumo Taryba penktadienį surengė nepaprastąjį pasitarimą Lietuvos prašymu, kai Rusija be Kijevo sutikimo pasiuntė humanitarinės pagalbos vilkstinę į rytų Ukrainą, kur prorusiški sukilėliai kaunasi su vyriausybės pajėgomis.

Lietuvos ambasadorė prie JT Raimonda Murmokaitė sakė, kad daugybės Rusijos sunkvežimių įsibrovimas į Ukrainą be Kijevo leidimo yra „Ukrainos suverenumo pažeidimas“.

Ukrainos pareigūnams penktadienį neleista tikrinti krovinių, nurodė Ukrainos užsienio reikalų ministerija, o Raudonojo Kryžiaus atstovai saugumo sumetimais nusprendė nelydėti vilkstinės.

Tačiau Rusijos ambasadorius Vitalijus Čiurkinas pateikė humanitarinės pagalbos krovinių sąrašą, kuriame minimi elektros generatoriai, cukrus, arbata ir maistas kūdikiams, neigdamas bet kokius pareiškimus, kad toje siuntoje gali būti karinės paskirties krovinių.

Jis tvir­ti­no, kad Ru­si­ja tą ko­lo­ną pa­siun­tė tik po to, kai žlu­go ne vie­nas mė­gi­ni­mas su­si­tar­ti su Ukrai­na dėl pa­gal­bos kro­vi­nių pri­sta­ty­mo.

V.Čiurkinas taip pat skundėsi dėl „nenurimstančios Lietuvos delegacijos, kuri visada torpeduoja visas vaisingas, konstruktyvias iniciatyvas, kurias buvome pateikę Saugumo Tarybai“.

Pasak Rusijos atstovo, Lietuva veikia palaikoma Vašingtono ir Londono.


Molotov–Ribbentrop 2012.


Kas 2014-aisiais Molotov, o kas Ribbentrop?

2 komentarai:

audrius rašė...

Dar vienas paktas prie paktyno globalaus visus supančiojant vienu tinklu...

http://www.globalresearch.ca/the-causes-of-the-mh17-crash-are-classified-ukraine-netherlands-australia-belgium-signed-a-non-disclosure-agreement/5397194

audrius rašė...

http://www.regnum.ru/news/polit/1839881.html#ixzz3BPxrkWi2