2014-11-20

Кинули II

- Paimkime konkretų pavyzdį: kaip Vakarai turėtų reaguoti į Rusijos Krymo aneksiją? Ar tai reiškia, kad valstybių sienos ateityje nieko nebereikš ir bus keičiamos laisva valia?

- Krymas – simptomas, o ne priežastis. Dar daugiau, Krymasypatingas atvejis. Ukraina buvo Rusijos dalis ilgą laiką. Negalime pripažinti principo, kad viena šalis ims keisti kitos šalies teritoriją savo nuožiūra. Bet jei Vakarai yra nuoširdūs, jie privalo pripažinti, kad buvo klaidų ir iš jų pusės. Krymo aneksija nebuvo globalaus išpuolio dalis, tai nebuvo Hitlerio organizuotas Čekoslovakijos užėmimas.

- O kas tai buvo?

- Turime savęs paklausti, ar V.Putinas, išleidęs dešimtis milijardų dolerių žiemos olimpinių žaidynių Sočyje rengimui, kurių esminė tema buvo tai, kad Rusija yra progresyvi valstybė, susijusi su Vakarais kultūriniais saitais, prabėgus savaitei po olimpinių žaidynių norėtų užimti Krymą ir pradėti karą su Ukraina. Kodėl tai nutiko?

- Ar norite pasakyti, kad Vakarai bent iš dalies yra atsakingi dėl konflikto eskalavimo?

- Taip, tai ir sakau. Europa ir Amerika nesuprato reikšmės, kurią turėjo Ukrainos pradėti pokalbiai su Europos Sąjunga ir demonstracijos Kijeve. Visa tai turėjo būti dialogo su Rusija pagrindu. Aišku, tai nepateisina ir Rusijos elgesio.

Кинули

Revolution
Politinėmis įžvalgomis ir įspūdinga karjera pagarsėjęs 91 metų Henry Kissingeris išlaiko aštrų protą ir yra pasiruošęs bet kada duoti atkirtį kritikams. Jo nuomonė gerbiama, tačiau jo politinis palikimas kelia didelių klausimų, o kai kurie oponentai mielai nutemptų jį į teismą už karo nusikaltimus.


P.S.

More Israel

WashingRussia

Neišmano teisybės...

P.P.S. Mūsų politikų šnekant apie Ukrainos ir Rusijos santykius kaip Henry Kissinger šneka neteko girdėt.

Komentarų nėra: