2015-04-13

(Nie)boszczyk mąż

Sekmadienį, nuirklavę Nerimi nuo pilies Gedimino ligi Trinapolio, taigi, kaip ir sakom, ligi bažnyčios, ir pargrįžę atgalios,  sugužėjom keturiese pirtin.

- Atvėsinsit mums pirtį, atšalę upėj lyg nabašninkai, - pajuokavo tądien valtin nelipusi, "konceptą" sukusi klubietė.

nabãšninkas (-nykas SD173, Lnkv, Vžns), -ė (l. nieboszczyk, brus. нeбoщык) smob. (1) JI183; R372
1. numirėlis: Naujūse kapūse mažai dar tėra nabašninkų Mžk. Sapnavau nabãšnyką Dkš. prk.: Rudenį bulbų kast – tai visos nabãšnykės (visiškai ligotos, nepagali) Slm. ^ Išbalęs kaip nabãšnykas Trgn.
2. R, K velionis (apie mirusį žmogų): Teip ir jo tėvo nabašninkas (nabaštikas, velionis) nušnekėdavo J.Jabl. Kunigo nabašninkas MŽ. Mano vyro nabãšninkas mokėjo ir krytes dirbti Brs. Verk, minavodami savo motušės nabašnykę Sz. Kad, tėvut, nabašnykas nieko nepaliko po myriui, – teisinosi vargdieniai J.Bil. Iš gilumo širdies [Puodžiūnas] atsidusdavo už savo nabašninkę pirmutinę žmoną A.Vien. Ale nabãšninks amtsrots taip nedarydavo būrui K.Donel. Amžiną atilsį nabašninkui seneliui Klvr.
nabãšninku padúoti būti susenusiam, arti mirties: Anas jau nabãšnyku padúoda Ds.


Этимология

(Nie)boszczyk mąż (The (In)animate Husband)

Animarum...

Nie)boszczyk mąż -

Неудачные попытки жены убить своего богатого мужа, который решил с ней развестись. Рецепты восстановления отношений в браке.

Боже — мой! боже оборони боже сохрани боже ты мой! боже упаси избави боже не дай боже …

Vėl  buožinyčia...


ksiazka super...jednak traci na wartosci przez fatalnego lektora...lektorke....masakra...interpretowanie w ten sposob dziel pani Chmielewskiej powinno byc karalne...

... karalne ...

Na, čia tai jau, supraskit - karaliaus rūpestis.

Komentarų nėra: