2015-05-30

Tranai

Norėjome, kaip geriau, o išėjo, kaip visad. Kol pasaulis skaičiuoja, kokią ekonominę naudą gali nešti nuo žemės valdomos skraidyklės (dronai), Lietuvos nusikaltėliai „akies danguje“ naudą jau suprato ir išnaudoja.
Dronai.

Dronai.

Irgi dronai.

Drone.

Etymology 1

From Middle English drone, from Old English drāndrǣn (male bee, drone),
from Proto-Germanic *drēniz*drēnuz*drenô (an insect, drone), from Proto-Indo-European*dʰrēn- (bee, drone, hornet). Cognate with Dutch drone (male bee or wasp), Low German drone (drone), German Drohne, dialectal German DräneTrehneTrene (drone), Danish drone (drone), Swedish drönjedrönare (drone).
In sense "unmanned aircraft", due to early military UAVs dumbly flying on preset paths

German DräneTrehneTrene - mūsiškai beveik.

Дрон (англ. drone — трутень, бездельник; гудеть, жужжать) — беспилотный летательный аппарат (БПЛА) военного назначения, разновидность военного робота.

Тру́тень — самец общественных пчёл.
Traną dronu vadint ...

trãnas sm. (4) DŽ, NdŽ, Snt, (2) NdŽ, LKAI172(Šr, JnšM, Šlčn, Pls)
1. R, R74, MŽ, MŽ97, Sut, N, K, LsB169, M, L, K.Būg, LVIV222, Š, Rtr, NdŽ, DŽ1, FrnW, KŽ, LTEXI376, Gg bičių patinėlis: Trãnas veda spietlių ir bitinelį J.Trãną papjauna bitės J. Tranai yra bičių tėveliai arba patineliai motinos S.Dauk. Motinėlę lengva nuo tranų̃ atskirt: ji ilgesnė už trãną i plonesnėLKT205(Kt). Tranaĩ negilia – galì prisigaudyt Dkš. Tranám kiti koriai: jie didesni LKT212(Lbv). Kur retas korys, tai te perai, o kur tankus, tai te tranaĩ peris Ant. Dar̃ bitėsa dár nėra tranų̃ Šlčn. Tranaĩ vandenį neša, o kai prineša, bitės juos išvaro Al. Kai vištos be gaidžio nebūna, teip bitės be trãno negyvena Tt. Tranų̃ yra daugiau, ne vienas Kl. Palieka anos (bitės) septynis ar aštuonis tranùs Grv. Priš spietimą jau laksto pranašas – trãnas Krž. Trãnas nutranuo[ja] į kitą aulį Klm. Tranaĩ aprenka vietą, deda i nudeda (nulekia spiečius) Grz. Trãnas daug valgo ir nieko nedirba Nmč. Tranaĩ, kur medų be reikalo ėda LKT132(Plik). Mat jau iš trãno bitėm naudos tai nėra Vžns. Tranų̃ ir bitės nemyli Lnt. Kaip medų užakiuo[ja], ta cakt cakt bitikės tranùs i nukerta LKT106(Krž). Rudinį tranaĩ jau nebreikalingi, nebleida pri maisto Vgr. Prieš žiemą bitės tranùs išpjauna Sv. Tranùs tąso iž avilio Drsk. Išeido bitytės mažos, ir tranaĩ išeido GrvT82. Bitės!.. jūs badaut neliauste, jei tranams tik medų krauste! rš. ^ Pjauna jas tranaĩ! Pšš.
2. L, Rtr, BŽ109, DŽ, NdŽ, FrnW, KŽ, Tt, Vrn, Tlž, Rg prk. kas nieko nedirba, gyvena kitų darbu, išnaudotojas: Gavo ne vyrą, o trãną Pj. Trãnas – tai dykaduonis Ant. Na, iš tavę tai tikras trãnas, tik ėst težinai Zr. Didžiausią tinginį vadina tranu J.Krišč. ^ Sėdėk atsisėdęs kaip senas trãnas Škt. ║ išdykėlis, nenaudėlis: Ko išdykauji, trãne tu? Lzd. ║ niekšas: Toks trãnas – jau nėra, negyvena, aš tai jam nė amžiną atilsį nesakau, jisai supyksta, būdavo, an žmogų, ateina i nušauna Jsv.
3. B730, R211, MŽ281 kamanė.
4. peras: Bičių tranaĩ ažušaldyti rš.
5. prk. labai darbštus žmogus: Pritranavo kap trãnas malkelių pilną pašiūrę KzR. ^ Čia (žemėje) žmogus tai kap trãnas – krutėk ir krutėk Gs.
6. Dbč žr. trandis 1: Sausų trobos medžių ėdėjai – tranaĩ Lnkl.
7. Tranelis, kaukas, karlas, barzdukas – tai buvo vardai vyriškų laumių LTR. Būtų labai gerai namuose kokį traną ar tranelį turėti LTR. Kai viskas tyku pasidarė, atėjo du maži vyrukai – tai buvo traneliai LTsIV540.

Tranelis, kaukas, karlas, barzdukas...

Būtų labai gerai namuose kokį traną ar tranelį turėti:) 



Komentarų nėra: