2015-06-06

Neonacizmas Kūjeve

Kūjevas.
Neonacizmas (taip pat žinomas kaip neonacionalsocializmas) yra siejamas su keliais Antrojo pasaulinio karo judėjimais, siekiantis atgaivinti nacionalsocializmo ideologiją ar kai kuriuos jos aspektus, pavyzdžiui, rasinį ar etninį nacionalizmą.
Neonaciai retai vartoja šį pavadinimą kalbėdami apie save, dažniau įvardindami save kaip nacionalsocialistus, nacionalistus, patriotus ir panašiai. Kai kurios grupės ar individai, kurie pritaria ideologijai, vengia nacistinių terminų norėdami apeiti kultūros normas ar teisines subtilybes. Dauguma Europos šalių įstatymais draudžia nacistinių, rasistinių ar antisemitinių pažiūrų reiškimą.
Lietuvoje nacionalistinės grupuotės yra akylai stebimos teisėsaugos, nes antisemitinė, skatinanti rasinę nesantaiką veikla Lietuvos Respublikoje yra draudžiama.

Nors 
-socializmas iš neonacizmo pavadinimo be paaiškinimų pradingo, lyg ir aiškiai apibrėžta ta sąvoka.

Bet:


Taigi - kas tokie nuotraukoje: kitos rasės, kitos tautybės ar tiesiog tų, kuriuos gina antisemitizmo nuostatos, atstovai?

Ar tikrai Lietuvos Respublikoje galima šitaip žongliruoti sąvokomis, viešai kaitalioti jas?

Cituoju: 

Nors organizatoriai iki paskutinės minutės slėpė ir tikslų eitynių laiką, ir jų vietą, Kijevo LGBT bendruomenės narius vis tiek surado judėjimo „Pravyj sektor“ neonaciai.

    
    Kiek gi leisimės painiojami?

    Neonacizmas Kūjeve.


Komentarų nėra: