2015-09-24

Baudos ir privalumai

Kaip interviu LRT RADIJUI teigia šalies vadovė, naktį posėdžiavusioje (Stalino laikais anoje Sąjungoje irgi naktimis posėdžiaudavo) Europos vadovų taryboje pagaliau pradėta kalbėti apie pabėgėlių krizės priežastis.
Anot jos, visos šalys, tarp kurių yra ir Lietuva, įsipareigoja finansuoti Jungtinių Tautų (JT) programą, kad žmonės, kurie šiuo metu gyvena skurdžiose teritorijose, neturėtų priežasties vykti iš šalies.
„Taip pat bus skiriamas skubios pagalbos fondas Afrikai – beveik 2 mlrd. eurų. Lietuvai aktualu tai, kad Europos Komisija pradėjo pažeidimų procedūrą dėl 19 šalių, tarp kurių yra ir Lietuva, nes į nacionalinę teisę vėluojame perkelti europines direktyvas dėl bendro prieglobsčio taisyklių taikymo. Pas mus kaip tik šis įstatymas pateko į Seimą. Šalis turi du mėnesius, o paskui gali būti taikomos baudos“, – LRT RADIJUI sako D. Grybauskaitė.
Jos teigimu, apie privalomą migrantų kvotų sistemą, kuriai priešinasi kai kurios šalys, kalbėta nebuvo. Šis klausimas paliktas vidaus reikalų ministrams.
Mes tai nesipriešinam, privalom, tai privalom - čia gi kaip automobilis su privalumais.

Privalùmo švęst nėra, ale šventė. Pareigos privalùmas ne visiems yra aiškus. Nes jį dabar tačiau grynumas spaudžia ir privalùmas visų daiktų.  







Komentarų nėra: