2015-11-08

Antakalnio bendražygis

Keli ryškiausi Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) lyderiai nusprendė nebekovoti dėl Seimo nario mandatų vienmandatėse rinkimų apygardose.

Buvęs ilgametis TS-LKD vadovas Andrius Kubilius ir partijos pirmininko pirmoji pavaduotoja Irena Degutienė kitąmet vyksiančiuose rinkimuose į Seimą bandys patekti tik pagal daugiamandatį sąrašą. Konservatorių kandidatu Antakalnio rinkimų apygardoje A. Kubilius norėtų matyti jaunąjį partijos lyderį Gabrielių Landsbergį.

A. Kubilius apie savo sprendimą nebesiekti tapti TS-LKD kandidatu į Seimą Antakalnio rinkimų apygardoje jau pranešė skyriaus kolegoms. Jis patikino, kad šis sprendimas yra sąmoningas ir gerai apgalvotas. „Motyvų yra įvairių, bet viešai jų nepasakosiu. Skyriaus susirinkime narius pakviečiau balsuoti už G. Landsbergį“, - nedaugžodžiavo jis. Pasak A. Kubiliaus, G. Landsbergis – antakalnietis, Antakalnio bendražygis. „Jis stiprus kandidatas, galintis sėkmingai pasirodyti apygardoje ir tęsti darbus, kuriuos man teko ten daryti“, - aiškino politikas, patikinęs, kad į Seimą kandidatuos pagal partinį sąrašą.
O Antakalnio bendražygis pabėgo Žaliakalnin.
Kauno miesto Žaliakalnio vienmandatėje apygardoje tris pastarąsias kadencijas iš eilės rinkėjų pasitikėjimą iškovodavusi Rasa Juknevičienė nutarė kandidatuoti Panevėžio krašte.

Rinkimai.

Komentarų nėra: