2016-08-23

Rio burtai

Raitelis*.
Ritteriai.

* Vyties
šalis...

Garsiausia Lietuvos dailiojo jojimo atstovė Judra Kašarina įsitikinusi, kad dėl penkiakovininkės Lauros Asadauskaitės-Zadneprovskienės
nesėkmės akmenį mesti reikia į varžybų organizatorių daržą.

Jojimo rungtis penkiakovininkei Laurai Asadauskaitei-Zadneprovskienei kainavo medalį – žirgas Calagary Z 4 kartus atsisakė šokti per kliūtis ir Laurai jojimo varžybos baigėsi su nuliu taškų. Prieš tai tas pats žirgas neklausė ir Egipto sportininkės. Po varžybų lietuvė sakė, kad jautė, kaip žirgas dreba po ja.

„Jeigu žirgas dreba, tai jau nieko gero. Vadinasi, tai nebuvo pats geriausias žirgas. Kyla kitas klausimas – kaip jis galėjo praeiti atranką? Juk žirgai prieš varžybas praeina atranką. Kiekvienas privatininkas siūlo savo žirgus ir už tai gauna pinigus, kitaip sakant, išnuomuoja. Jeigu olimpinė čempionė nesugeba peršokti, tai čia tikrai ne dėl, kad jai kažkas atsitiko, o tikrai dėl to, kad ne su kiekvienu buvo galima peršokti“, - įsitikinusi J.Kašarina ir šypteli – iš ko tie brazilai rinkosi žirgus ir koks ten žirginis sportas Brazilijoje? „Nežinau, gal iš kur atvežė, bet faktas, kad tas žirgas negalėjo dalyvauti varžybose“, - teigė žirginio sporto specialistė.

Atrenkant žirgus į varžybas, joja, pasak J.Kašarinos, ne koks penkiakovininkas, o raitelis, kuris jį pažįsta. „Ir jis peršoka. Be abejo. Bet kad su to žirgo psichika blogai, tai faktas. Ir Laura čia visiškai nekalta. Bet kaip prarasti medalį dėl organizatorių kaltės?...“ - piktinosi garsi praeityje sportininkė ir teigė, jog lietuviams reikėjo protestuoti – blogiau jau vis tiek nebūtų buvę... - Mūsiškiai turėjo imtis priemonių tą pačią minutę. Jeigu egiptietė būtų baigusi joti, tada jau niekur nedingsi...“

Kad žirgą iš vėžių dar labiau išmušė nesėkmingas egiptietės bandymas, J.Kašarina taip pat neabejoja. „Kalbos nėra – 200 procentų, kad Laurai buvo sudėtingiau, nes egiptietė neįveikė kliūčių“, - teigė ji.

Komentarų nėra: