2016-08-12

TransferWise

Vyrai rado parastą sprendimą: T.Hinrikusas eurus iš savo sąskaitos Estijoje pervesdavo į estiškąją K.Kaarmanno sąskaitą, o šis svarus iš savosios sąskaitos HSBC banke – į T.Hinrikuso sąskaitą „Lloyds“ banke. Taip jie sutaupė išlaidas, kurias būtų tekę atseikėti bankams už tarptautinius pervedimus ir valiutos keitimą.

Kitas žingsnis buvo pokalbiai „Skype“ su estais, kurie norėjo keistis pinigais tokiu pat būdu. Iš šių valiutų mainų ir išaugo kompanija „TransferWise“

„Matėme, kaip pučiasi paslaugos vartotojų skaičius, ir supratome, kad sprendžiame realią problemą“, – pasakoja K.Kaarmannas, kuris įsitikinęs, jog pinigų persiuntimas privalo būti tokia pat paprasta operacija, kaip ir išsiųsti el.laišką.

Kaip veikia „TransferWise“?
„TransferWise“ paprasčiausiai suveda pirkėją ir pardavėją. Oficialus vidutinis rinkoje esantis kursas garantuoja skaidrumą – nė viena šalių neturi galimybės spekuliuoti. „TransferWise“ kompiuteriai išsyk įsitikina, kad abi pusės savo sąskaitose turi reikiamas sumas. Pinigai net nekerta valstybės sienų.

„Mūsų argumentas: pinigų perlaidos neturi brangiai kainuoti, – pasakoja K.Kaarmannas. – Juk iš esmės keliauja vis tie patys elektronai“.

Ir tuomet oligopoliją, kasmet kontroliuojančią 3 trln. JAV dolerių vertės perlaidas visame pasaulyje, ištiks galas.

Du galvoti estai sumanė, kaip iš bankų atimti milijonus.

Komentarų nėra: