2016-09-20

Kur visuomeninių politinių judėjimų atstovai?

Sovietmečiu „rinkimų“ organizavimą vykdė LKP(b) CK* biuro sudaryta komisija.
Lietuvai atgavus nepriklausomybę, buvo grįžta pačios rinkimų organizavimo ir vykdymo koncepcijos ir ji gerokai pakoreguota, palyginti su prieš tai buvusia. Lietuvos Respublikos įstatymo „Dėl Lietuvos Respublikos Laikinojo Pagrindinio Įstatymo pakeitimo ir papildymo ir Lietuvos Respublikos aukščiausiosios valstybinės valdžios institucijos pavadinimo pakeitimo“** 701 straipsnis nustatė, kad rinkimus organizuoja rinkimų komisijos, kurios sudaromos iš politinių partijų ir visuomeninių politinių judėjimų atstovų. Tais pačiais metais Lietuvos Respublikos Aukščiausioji Taryba nutarimu „Dėl Vyriausiosios rinkimų komisijos“ [1] pirmą kartą sudarė nepriklausomybę atgavusios Lietuvos Respublikos Vyriausiąją rinkimų komisiją. [2]
Kur* 
* Ar abu "žvaigždėtieji" nepanašūs?

** 70 straipsnis.
Teisę kelti kandidatus į Seimo ir savivaldybių tarybų deputatus*** turi politinės partijos, visuomeniniai politiniai judėjimai (1-A PRIEŽASTIS), taip pat pavieniai asmenys save, jeigu jų kandidatūrą remia įstatymuose numatytos rinkėjų grupės.

701 straipsnis.
Deputatų rinkimai rengiami atvirai ir viešai.
Rinkimus organizuoja rinkimų komisijos, kurios sudaromos politinių partijų ir visuomeninių politinių judėjimų atstovų (2-A PRIEŽASTIS).
Rinkimų komisijos informuoja piliečius apie savo darbą, rinkimų apygardų ir apylinkių sudarymą, rinkimų komisijų sudėtį, buvimo vietą ir darbo laiką, apie rinkėjų sąrašus, kandidatus ir rinkimų rezultatus.
Masinės informacijos priemonės informuoja apie rinkimų rengimą ir vykdymą. Jų atstovai turi teisę nekliudomai dalyvauti visuose renginiuose, kuriuos organizuoja rinkimų komisijos, taip pat gauti informaciją apie rinkimų rengimą ir vykdymą.

Priminsiu, po sėkmingo visuomeninių rinkimų komitetų pasirodymo savivaldybių rinkimuose jiems nebeleista dalyvauti šiuose Seimo rinkimuose, nors prieš savivaldybių rinkimus vykusiuose Europarlamento rinkimuose jie dalyvavo.

Vadinasi ... vien dėl šių DVIEJŲ PRIEŽASČIŲ 2016 metų Seimo rinkimai yra neteisėti?

Tai buvo demokratijos laikai 1990-taisiais!

Tai ne dabartinė timokratija!

Ar mes žmonės?
*** Kai šį žodį - "deputatas" - Referendūmo laikais Vyriausioje rinkimų komisijoje pasakiau 2014 metų birželio 28 dieną Laurai Matjošaitytei, ji replikavo, kad kalbu Dūmos**** terminais. O pas ją buvau todėl, kad ji ruošė atsakymus į šiuos mano inicijuotus raštus:
Atsakymą iš neturinčios visuomeninių politinių judėjimų atstovų VRK gavau elektroniniu paštu 2014 metų liepos 1 dieną
su Zenono Vaigausko parašu, panašiu į 28:
Tai "šaunuoliai":)))

**** Padūmokim
P.S.  I. Neteko galios Lietuvos Respublikos
1992 m. lapkričio  6 d. įstatymu "Dėl Lietuvos
        Respublikos Konstitucijos įsigaliojimo tvarkos".
        (Žin., 1992, Nr. 33-1015)
P.P.S. Šnipšto demokratija - neteisėtai išrinktas 1992.10.25 Seimas

Komentarų nėra: