2016-10-17

Nevalstybinės laidotuvės

Užuojauta artimiesiems.

Valstybinės laidotuvės.

Dėstytojas, universiteto, prieš porą savaičių numirė.

Sudegino jo kūną (irgi kremavo) Lenkijoje.

Pasirodo, ne tik maisto ar kitokių prekių lietuviai iš Lietuvos pirkt Lenkijon važiuoja.

Ir krematoriumo įkainiai Lenkijoje gerokai žemesni.

Kai nusistebėjęs papasakojau apie šitokį dalyką Mikališkių kaime, kur gyvenu, nieko savo pasakojimu nenustebinau.

Jie žinojo, tik aš nežinojau.

Nebe trečią dieną laidojama, visiškai sutrumpėjo ir budynės.

Nėr kada.

Pinigą reikia vytis.

Pinigas žudo, pinigas ir laidoja.
P.S. Iš laiško:

Kalbant apie mirusiųjų deginimo Lenkijon priežastis, pirmoji  yra lietuvių gobšumas, "mirtinas biznis".Šarvojant reikia mokėti už salės, muzikos, užtiesalo, žvakidžių nuomą atskirai.Kiekvienos laidotuvės atsieina mažiausiai apie 2000 Eur.

Šių metų pavasarį teko susidurti su  kremavimo reikalu.


Lenkijoje mirusiojo kūno kremavimo paslauga kainuoja apie 150 Eurų.


Lietuvoje gi, Kėdainiuose apie 500 .


Tačiau Seimas ir čia yra pasistengęs-nutatė tvarką, kad palaikus per sieną gali pervežti tik laidojimo biurų transportas (kuriems yra išduodami spec.leidimai), to pasėkoje-beveik visą skirtumą  pasiima tie patys Lietuvoje veikiantys laidojimo biurai.Paslaugų skirtumas susidaro apie 50 Eur.


Tai štai kodėl šis verslas yra mafijos atstovų rankose. (Pvz.prieš pora metų Olandų biuro akcininkas nušovė dalininką ). Štai kodėl vyksta kovos dėl krematoriumo Vilniuje.


P.P.S. 

10. Kęstučio Palioko kūną iš Valstybinės teismo medicinos tarnybos Vilniuje, Didlaukio gatvėje, atsiėmė Vilniaus laidojimo rūmų Olandų gatvėje, kuriuose laidojimo paslaugas užsakėme su seserim Neringa Počiuipiene, darbuotojai. Jų siųstas darbuotojas 2013 03 02 į Panevėžio laidojimo rūmus brolio kūną vakuuminiame maiše (laidotuvės vyko praėjus 2 savaitėms po gaisro) atvežė su, mano nuomone, visiškai netinkamais dokumentais.  Apie tai pranešiau atvykusiems Panevėžio VPK tyrėjams, kuriuos iškviečiau telefonu ir kurie vėliau mano pareiškimą persiuntė į Vilnių. Vieną sykį, pareiškime išdėstytus pažeidimus tyrusio tyrėjo kviestas, vykau į policijos komisariatą Naujininkuose, bet kuo baigėsi tyrimas – nežinau.

Su Vasario 16-ta!


Komentarų nėra: