2016-11-13

Vardan ko?

Citatos:

1. Nuolat prastėjanti ekonominė situacija, pinigų stygius bei vis blogėjančios gyvenimo sąlygos ne vieną lietuvį privertė susikrauti lagaminus ir, palikus gimtąją Lietuvą, o neretai ir šeimą, geresnio gyvenimo ieškoti svetur.

2. Geidžiamiausi darbuotojai – lietuviai:

Galėdami pasiūlyti net ir Škotijos mastu nemenkas algas, vadovai nuolat ieškojo naujų žmonių, o kadangi fabrike vieninteliai dirbantys ilgai ir gerai buvo du – Andrius ir Audrius, tad vadovai nutarė, kad darbščių ir nesiskundžiančių lietuvaičių jų fabrike reikia daugiau, taigi pradėjo darbuotojų ieškoti Lietuvoje.

3. Škotų ypatybės ir keistenybės:

Vyras, prisimindamas gyvenimą ir darbą Škotijoje, juokauja, jog ten jautėsi vienas kultūringiausių žmonių darbovietėje, nes škotai nevengdavo juokauti apie antro galo dalykėlius, daug keikėsi.

4. Anot Eugenijaus, Škotijos fabrike jis nedirbo nei vienos dienos be viršvalandžių – normali darbo dienos trukmė ten dešimt valandų. Ir taip kone kiekvieną dieną. Savaitgaliais taip pat tekdavo dirbti, tad buvo net ir taip kad po kelias savaites tekdavo dirbti be jokių poilsio dienų.

Grįžo į Lietuvą...

1. Veikli trijų vaikų mama, kaip ir vyras, nutarė keisti gyvenimą iš pagrindų – paliko neperspektyvų anglų kalbos mokytojos* darbą mažame miestelyje ir, radusi jai itin tikusį darbo skelbimą, atsikraustė į Kėdainius. Komunikabili moteris greitai įsiliejo į laikraščio „Rinkos aikštė“ žurnalistų gretas ir šiandien sako galinti tik pasidžiaugti darbu, kuris teikia didžiulį pasitenkinimą, o ir uždarbis leidžia daugiavaikei šeimai oriai gyventi.

Vardan ko?

Vardan pinigų.
Kieno gi rankose šis Visuomenės Valdymo Įrankis?

* Kokio dalyko mokytojos/mokytojo darbas Lietuvoje perspektyvus?

Komentarų nėra: