2016-11-18

Lietuvos Respublikos piliečio prievolė domėtis

E-laišką gavau šiandien, šitokios laikmečio bangos (Gūglės vertėjas lietuviškai neišverčia:(():


Informuojame, kad Jūsų 2015-04-30 pateiktas 2015 metų mokestinio laikotarpio Prašymas pervesti pajamų mokesčio dalį vienetams, turintiems teisę gauti paramą, ir (arba) politinėms partijoms (forma FR0512, Nr. 5.22-30-3-GE-160290, toliau - Prašymas) neįvykdytas dėl šios (-ių) priežasties (-čių):
  • Pagal Lietuvos Respublikos gyventojų pajamų mokesčio įstatymo nuostatas privalėjote, bet iki įstatyme nustatyto termino nepateikėte mokestinio laikotarpio metinės pajamų deklaracijos.
Prašome šiuo el. pašto adresu neatsakyti. Kaip EDS pakeisti savo el. pašto adresą, sužinosite čia. Teisingai nurodę savo kontaktinius duomenis ir nustatymus, gausite pranešimus apie pateiktas deklaracijas ar kitus dokumentus, priminimus pateikti deklaraciją.


Savarankiškai aktualią informaciją VMI administruojamų mokesčių klausimais, seminarų dalijamąją medžiagą, paaiškinimus ir komentarus galite rasti adresu www.vmi.lt. Pasikonsultuoti su VMI specialistais Jus dominančiais mokesčių klausimais galite telefonu 1882 arba +370 5 255 3190. Telefonu suteikta konsultacija yra lygiavertė rašytinei, nes pokalbiai yra įrašomi bei saugomi 5 metus.Taip pat šiais telefonais informuokite, jei pranešime nurodyto Prašymo neteikėte.

Paskambinau telefonu 1882 (mokamu, pagal mano telefono operatoriaus įkainius, mat, telefonas +370 5 255 3190 neveikė) .

Sužinojau, kad VMI nepervedė 2% Gyventojų pajamų mokesčio remdamasi tuo, kad VGTU buhalterija 2015-tais metais neteisingai apskaičiavo mano pajamų mokestį ir tą kelių eurų nepriemoką aš sumokėjau po 2016 05 01 - po mėnesio vasarą, kai, pildydamas pajamų deklaraciją (kuri man, VGTU dėstytojui, nebūtina ir nereikalinga, bet kandidatui į Seimą būtina) tą nepriemoką pastebėjau.

Šitaip VMI pasielgė pagal LR Finansų ministro (Ingridos Šimonytės - taip )
įsakymą 2012 02 07 Nr. 1K-046, nes aš tą man nė kiek nebūtiną (pakol VGTU buhalterija nebuvo suklydusi) pajamų mokesčio deklaraciją pateikiau po gegužės 1 dienos.

Ir, nors tą pajamų mokesčio deklaraciją pateikiau teprabėgus mėnesiui po būtinosios (pakartosiu -  todėl būtinosios, kad mano darbdavio buhalterija suklydo) gegužės 1-sios dienos ir nepriemoką sumokėjau (nes - šito tai nepamirši - balotiravausi į LR Seimą Antakalnio apygardoje Nr 3, kurioje rinkimus laimėjo ši pati Ingrida Šimonytė, kuriai tam laimėjimui, ne taip kaip man, pralaimėjėliui, nė nereikėjo ateit į TV debatus*) už mėnesio, 2%  Gyventojų pajamų mokesčio VMI nebeperves, remdamasi tuo pačiu LR Finansų ministrės (Ingridos Šimonytės) įsakymu 2012 02 07 Nr. 1K-046 (išeitų, jau ir личную неприязнь испытываю:)))**.

Žinoma - juk diržus tada, 2012-tais,
tebeveržėm ir tebeveržiam:)

Dar sužinojau, kad mokesčių administravimo įstatymo 40 straipsnyje, yra mano prievolė domėtis, ar nenutiko mokesčių nepriemoka, ar, pvz., mano darbdavio buhalterija nebus neteisingai apskaičiavusi ir sumokėjusi mano pajamų mokestį.

Kai pasiteiravau, ar VMI įsivaizduoja, kad visi Lietuvos Respublikos dirbantieji iki einamųjų metų gegužės 1-sios dienos privalo skambinti į VMI ir domėtis, ar darbdavio buhalterija teisingai apskaičiavo ir sumokėjo dirbančiojo mokesčius, geležinių nervų pašnekovė iš VMI atsakė, jog skambinti nebūtina - dar galima atvykti į VMI arba prisijungti prie VMI e-būdu.

Padėkojau.

Ji man gražios dienos palinkėjo.

* Jau sakiau, kad išties nusibodo būti idiotu, kuriuo mane/mus daro mano/mūsų valstybė.***

** Šaunuolė LR finansų ministrė:)
Tiesa?
Užsienio pagalbos dėl "Snoro" beveik ir nereikėjo ...

(:(((()
Tie lenkai ...

*** Kai buvau...

Kai buvau biznierius, ėmė ir nuskaičiavo tiesiai iš sąskaitos, banke, mokesčių inspekcija trente mille baudos už neva laiku nesumokėtą muito mokestį. Mat, premjeras Gediminas Vagnorius buvo paskelbęs žiaurią akciją. Laksčiau muitinėn, radau savo įmonės bylą už kitų bylų spintoj užkritusią, o joje - muitinės viršininko leidimą sumokėti tuos muito mokesčius atidėtu, regis, dvigubai ilgesniu terminu (buvo toks potvarkis tuomet). Vėl laksčiau, daugsyk, kol geroji valdžia mano įmonės pinigus tai įmonei grąžino, greit grąžino, gal po 3 mėnesių. Juokingiausia, kad tas pasigestasis muito mokestis pinigų neteisėto pasisavinimo metu jau buvo sumokėtas, ir mokesčių inspekcija tai žinojo - ji "nudrožė" tik baudą už nelaiku (net pora savaičių vėliau! - tiek laiko neva vėlavau) sumokėtą mokestį; tame ir slypėjo Gedimino Rūsčiojo akcijos žiaurumo užmanymas.**** 

Jokių delspinigių ar atsiprašymų, žinoma kad nesulaukiau.

Nes tokiais atvejais valdžia virsta Tėvyne, kurią reikia mylėti ir ginti.

Bet ne atvirkščiai. 

**** Kolegai papasakojau šias dvi mokestines istorijas, o jis ir priminė:

- Mūsuose geriausia nedaryti nieko.

Kas šių laikų Lietuvoj to nežino...

Na ... nebent prancūzai.


Komentarų nėra: