2016-12-26

Meilės trūksta

48-erių sirė Solafa Alafandi nuo rugsėjo su šeima gyvena pabėgėlių centre Rukloje. Moteris šypsosi, maloniai bendrauja, ji džiaugiasi Rukla, nors ir prisipažįsta, kad lietuviai nuo jos bėga, namų išnuomoti nenori, o į jos šypseną atsako nustebusiais žvilgsniai. Labiausiai Solafai Lietuvoje trūksta žmonių šilumos.

„Sirijoje prieš karą buvau tik mama ir rūpinausi namais, nedirbau ir mėgavausi tuo. Turiu du sūnus – vienam yra 23-eji, o kitam – 20. Man visai nebuvo nuobodu namie: aš vairavau automobilį, vykdavau pas savo draugus, šeimą – bet kur. Darbas moteriai yra labai varginantis. Moteris yra princesė, ji privalo likti namie ir rūpintis savo grožiu. Prieš karą aš buvau labai laiminga...“ – tv3.lt pasakojo pabėgėlė.

Solafa prisimena, kokį siaubą ji išgyveno, kuomet prasidėjo karas Sirijoje. Moteris kalbant negali sutramdyti ašarų.

Ten vyksta didelis karas. Jie viską sunaikino. Žmonės neteko savo šeimų, savo mamų ir tėčių, pinigų. Ačiū Dievui, mano tėvai yra gyvi – jie liko Sirijoje. Visi kiti mūsų giminės ir draugai išvyko iš Sirijos, tik mama ir tėtis liko. Mano sesė yra Prancūzijoje, brolis – Turkijoje, tik mama ir tėtis pasiliko. Jie yra vieni. Dabar mes turėtume likti su tėvais, mes turėtume jais rūpintis, nes jie jau labai seni – jiems 70 metų, bet mes negalime, mums baisu. Mano mama negali išvykti iš Sirijos, jai reikia operacijos. Iš Turkijos į Graikiją mes atvykome plastikinėje valtyje – mano mama galėjo ten žūti“, – kalba pabėgėlė.
Šypsotis?

2016-12-26 19:36:57

Alga Lietuvoje 500 eurų, pensija 170-200 eurų, tuoj pakels mokestį už šuns būdos OI, BUTO, šildymą... darbo NĖRA... NU JO TIESIOG NĖRA... o bedarbio pašalpa tik 6 mėnėsius.. tada dvėsk arba emigruok... Jokių princesių Lietvoje nėra.. 48 metų moteris aria po 12 valandų, kad bent pramistų ir už šuns būdą... oi, butą susimokėtų.... maudytis vonioje jau tapo neįkandama prabanga... sumautas gyvatukas vonioje 20 eurų per mėn kainuoja... pensinykai ja senokai skalbiasi tik kartą per pusmetį... nes nei skalbiankės įpirksi, nei už skalbimą sumokėsi... ŠYPSOKIMĖS..... DURNIAUS ŠYPSENOMIS... tokiomis, kaip šypsosi protiškai neįgalūs.. nes valstybė mus tokiai laiko.... pensija 200 eurų, vaistai pensinykui 120 eurų.... mėsgalis nukainotas kosmosą kainuoja
tegyvuoja neapykanta

2016-12-26 19:29:25

už tai mes mokame nekęsti visų ir savų ir svetimų,o labiausia valdžios,kuri per 25 metus viską prichvatizavo,atidavė vagims,nebuvo jokios kontrolės,teismai nenorėjo arba nesugebėjo nuteisti vagių,todėl jie tapo turtuoliais,kiti,kurie nepriklausė partijoms arba neturėjo valdžioje savų,nuskurdo,valdžia sugebėjo atimti net pensijas,kad turtuoliai galėtų kaupti savo senatvei,todėl paliko tik neapykanta,todėl nereikalaukit iš mūsų meilės,nes ir mūsų niekas nemyli,todėl kiekvienas protestuoja savaip,vieni išvažiuoja iš šalies,kiti žudosi,kiti paprasčiausiai visų nekenčia,net ir tų ,kurie nieko blogo nėra padarę

2016-12-26 15:46:00

Meilės labai trūksta ir mums.Mūsų pačių nemyli valstybė,nemyli mūsų pačių išrinkta valdžia.Kaip galime duoti meilės šiai sirei,jei patys tos meilės neturime ir negauname.

Visi kiti mūsų giminės ir draugai išvyko iš Lietuvos, tik mama ir tėtis liko

Ar nerasim Lietuvoj šitaip sakančių?


Tai ko mums trūksta - proto, valios, savigarbos ar meilės?






















Komentarų nėra: