2017-01-18

Ar adekvačiai adekvatu?


Seimo narė Aušra Maldeikienė*:


Adekvatesnių padėjėjų gali turėti tik du, nes kas per padėjėjas yra už 600 eurų? Negaliu rimtam darbui pasisamdyti „Maximos“ kasininkės – jais irgi turi pasitikėti.

Vidutinis atlyginimas Lietuvoje 600 eurų.
Atseit, vidutinybė - ką gi ji rimtai patars?

Ji gali tik "Maximos" kasininke nerimtai dirbti:)

Kurios, "Maximos", labai adekvačiai sugeneruotas vienintelis Lietuvos milijardierius jo požiūriu adekvačius ( tai negi mūsų!) mokesčius adekvatorių
 
dėka moka nebe mums, visiškai adekvatiems nedaadekvatėliams, o adekvačiajai Landynei:
Kol su adekvačiu "Manheteno rytu" Seimo narė adekvačiai kalba (ne apie biografijų klastojimą ar kitus ne mažiau adekvačiai įdomius dalykus) apie džipuko istoriją, Lietuva šio Žinių Išsklaidytojų adekvačiai jų draugiškumui keliamo triukšmelio fone patyliukais pasirašo neadekvačią 137-tajam tos pačios Lietuvos Konstitucijos straipsniui sutartį visiškai ne su NATO, kurios nare ji yra, o su šalimi, kurios prezidentas tą NATO vadina pasenusia seniena, taigi, neadekvačiai tyliai pasirašo sutartį dėl tos šalies kariuomenės adekvataus, ką lengva pastebėti žiūrint šitan tos šalies kariuomenės išsidėstymo ant viso svieto žemėlapin,

buvimo Lietuvoje.

Šalies, kuri, gal pamenat, atsivežė Lietuvon keletą neadekvačiai dažytų tankų.
Gal bandys (adekvačiai ar neadekvačiai? - reikėtų paklausti tos šalies ilgamečio užsienio aferų meistro,
 
dabar jau adekvataus akademikui) su (gal kam ir atrodo, kad adekvačiai) "Saulėmis" pavadintų
haubicų pagalba turėti karinių santykių su tvora aptvertu Karaliaučiaus kraštu - vietoj to, kad pasidomėt to

krašto esamo statuso adekvatumu.


adekvatus
tolygus, atitinkantis.

adekvatùs [lot. adaequatus — prilygintas, prilygęs], tolygus, tapatus, visiškai atitinkantis. 

Nagi:

Вот спасибо хорошо!
Koks dar pakankamas?

Taigi, kad - visiškai adekvatu - nepakanka:

Keturias kalbas mokantis gerbiamas Lietuvos respublikos geologijos mokslų daktaras, dirbęs gamtos tyrimų centre, atstovavęs visiems šios profesijos atstovams asociacijoje, dėstantis dvejuose universitetuose, priverstas dirbti taksistu.

„Kaip žinia, mokslas Lietuvoje yra niekam nereikalingas, o ypač nereikalingi specialistai, ruošiantys būsimus mokslininkus, tai noriu pranešti, kad dirbu taksi“, – taip į savo draugus feisbuke kreipėsi geologas Jonas Šečkus. DELFI jis pasakojo taksistu ėmęs dirbti dėl elementarios priežasties – pradėjo trūkti pinigų, nes mokslininko profesija Lietuvoje apmokama apverktinai.

„Pradėjo trūkti pinigų ir reikėjo pradėti galvoti, kuo užsiimti. Kadangi aš vairuoti mėgstu, mąsčiau gal galėčiau tapti tolimųjų reisų vairuotoju, gal dar kuo, bet, iš tiesų, nenorėjau visiškai mesti mokslinės veiklos. Dėl ir to nutariau, kad dirbti taksistu man bus geriausia. Didžiausias privalumas – laisvas grafikas, tad kartu galiu ir toliau dėstyti Klaipėdos ir Vytauto Didžiojo universitetuose“, – pasakojo J. Šečkus.

Jis pasakojo taksistu dirbantis jau mėnesį, per kurį pavyko uždirbti 600 eurų. Palyginimui, Klaipėdos universitete už 3 dėstomus dalykus pašnekovas pasakojo gaunantis 120 eurų. „Be to, ir taksisto darbas yra intelektualiai lengvesnis. Ir man, pavyzdžiui, paprasčiau vairuoti automobilį nei dėstyti, mažiau atsakomybės“, – tikino J. Šečkus.

Seimo narė Aušra Maldeikienė:

Džefersonas yra pasakęs nuostabią frazę: jeigu jums atrodo, kad švietimas yra brangus, pabandykite gyventi neišsilavinusioje visuomenėje.

Tokioj ir gyvenam.
 
O Džefersonas ir štai ką pasakė:
Tas laikas atėjo.

* Štai dar kokia adekvatumo problema

ūkionomistei.

O gal (sudėtingai matematiškai skaičiuojamas - kaip Elertė TV kieme bent jau man įsimintinais 2016-jų Seimo rinkimų laikais man sakė ūkionomistė Aušra Maldeikienė:))) BVP nebeadekvatus mūsų ekui, kaip neadekvačiu adekvačiai Nixon'o Špygai 1991-aisiais patapo BNP? 

O gal adekvatu būtų grįžt atgalios?

Juk ūkionomika - vėl ūkionomiška!

Komentarų nėra: