2017-02-21

Supraskit


Daugėja amerikiečių, kurie lauku negrąžina paskolų


20 dolerių (Pixabay.com nuotr.)


Daugiau nei milijonas automobilių savininkų Jungtinėse Amerikos Valstijose mažiausiai du mėnesius vėluoja laiku grąžinti paskolas, kurias jie ėmė jiems įsigyti, o nemokumo lygis pasiekė buvusį 2009 metais.

Amerikos paskolų automobiliams įsigyti rinka yra vertinama 1,1 trilijonu dolerių. Na o padidėjęs laikų negrąžinamų paskolų kiekis, tai dar vienas įtampos šioje rinkoje ženklas. Pradelstų automobilinių paskolų dalis, remiantis TransUnion duomenimis, per praėjusius metus ūgtelėjo tryliką procentų iki 1,44 procento.

Maždaug panašiai per 2016 metus padidėjo ir amerikiečių nemokumas susijęs su kredito kortelėmis. Šis rodiklis pakilo iki 1,79 procento, arba iki aukščiausio lygio nuo pat 2011 metų.

Toks blogų paskolų augimas buvo stebimas nepaisant to, jog palūkanų normos vis dar išlieka žemos, be to, mažėja bedarbystė, o tai reiškia, kad bankai suteikia vartotojams galimybę skolintis daugiau, nei jie gali sau leisti.

Paskolų išdavimas vartotojams, kurių kredito istorija yra gana prasta, šiuo metu yra vienas iš sparčiausiai augančių segmentų kreditų išdavimo srityje. Tačiau tai taip pat gali būti natūralus sparčiai augančių automobilių paskolų padarinys.
 
Per praėjusius metus 4,3 milijonai amerikiečių norėdami įsigyti automobilius ėmė kreditus.

Komentarų nėra: