2017-03-30

Kas numato tokią ateitį Lietuvai?

Lietuva
slopsta
...

Lietuvai numatoma pesimistiškiausia demografinė ateitis tarp visų ES šalių.

Kas gi numato tokią ateitį Lietuvai?

Eurostatas numato:

Pagal Eurostato prognozes, iki šio amžiaus vidurio mūsų šalyje gyventojų skaičius sumažės nuo 2,85 mln. iki mažiau nei 2 mln., o 2080 metais jų liks vos 1,65 milijono.

Mažėja gyventojų skaičius ir Latvijoje, bet ne taip drastiškai kaip mūsų šalyje, o su Estija ir lygintis negalime – šioje šalyje amžiaus viduryje turėtų gyventi beveik tiek pat žmonių kaip ir dabar. Statistikos specialistai kalba, kad dėl sparčiausio ES demografinio nykimo Lietuva pamažu pagal gyventojų skaičių susilygins su Latvija ir Estija.

Tai bent numatymas!

Iki 2080-jų - daugiau negu 60 metų.

Izraeliui, pvz., tik 69 metai.

Ir jis plečiasi.
Ir šitaip.

Ką, leišiai?

Juk bėgamdaugiausiai ES kalinių turinčios Lietuvos į daugiausiai pasaulyje kalinių turinčias JAV ne tam, kad į kalėjimą ten sėstume.

Pinigų!

Pinigų...

Koks sutapimas - pinigus valdančiųjų tautiečių daugiausiai pasaulyje būtent JAV ir Izraely gyvena.
Štai - korupcijos skandalo purtoma įmonė pažadėjo milijoną pinigų už Vasario 16-tosios Lietuvos Nepriklausomybės Akto originalą - ir jis per pusantro mėnesio jau atsirado ... tos įmonės vadovo gimtadienį...

Kas dėjosi 2018-jų metų vasario 16-tąją Lietuvoje?

1917 m. gruodžio mėnesį Lietuvos Taryba prašė Vokietijos pripažinti Lietuvos nepriklausomybę, leisti Berlyne steigti Lietuvos atstovybę, kurti civilinę valdžią. 1917 m. gruodžio 11 d. buvo pasirašytas nepriklausomybės paskelbimo aktas, kuriame taip pat buvo numatyta glaudi Lietuvos ir Vokietijos sąjunga. Šis aktas sukėlė gyventojų pasipiktinimą, nes buvo suprastas kaip Lietuvos prijungimas prie Vokietijos. 1918 m. pradžioje, atsižvelgdama į gruodžio 11 d. akto patirtį, Lietuvos Taryba svarstė naujus Lietuvos ateities valstybingumo projektus. 1918 m. vasario 16 d. Lietuvos Taryba paskelbė visišką Lietuvos valstybingumo atkūrimą. 1918 m. kovo 23 d. Vokietija pripažino Lietuvos nepriklausomybę, tačiau gruodžio 11 d. akto pagrindu. Visišką suverenitetą Lietuva išsikovojo tik po Vokietijos pralaimėjimo Pirmajame pasauliniame kare (1918 m. lapkritį). 

Sakykit, tautiečiai - ar neprimena šių dienų?


O ES pinigai sykiais ne iš Vokietijos valdomi?

Na, o Marijos žemės 
klūpatikiams 
- pamokantis 
paveikslas.




Komentarų nėra: