L'origine du gâteau à la broche est très discutée : une tradition l'attribue au maître pâtissier du roi de Prusse qui l'aurait créé dans les années 1790 à Salzwedel.
Gâteau à la broche lituanien.
1 variantas. Šakotis yra vokiečių kulinarinio gaminio baumkucheno atmaina, kartais vadinamas Bankuchenu nuo šio vokiško kepinio pavadinimo. Kaip skelbia internetinė enciklopedija, į Lietuvą šakotis atkeliavo XX a. pradžioje ir pradėtas kepti vienuolynuose.
2 variantas. Jūsų dėmesiui „Skonis“ pateikia BBC žurnalistų Salvatore Valeri ir Koldo Bika straipsnio apie prancūzų skanėstą, kurį šie pasiskolino iš mūsų, vertimą ir prancūziškojo šakočio receptą: „Nors šį pyragą atsitraukianti Napoleono armija atsigabeno iš Rytų Europos, gateau a la broche arba pyragas ant iešmo tapo Aukštutinių Pirėnų tradicija.
2017-04-12
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą