2017-07-11

Profesionalizmas

Profesionalus

profesional|us, profesionali susijęs su profesionalizmu: profesionalusis menas, sportas.
Štai kokią ekonominę/finansinę įdomybę perskaičiau:
Latvija nuėjo į Tarptautinį valiutos fondą 2008 m. rudenį, tada, kada Latvijoje griuvo „Parex“ bankas. Latvijai reikėjo labai didelės sumos pinigų, kurios Latvijoje niekur nebuvo,
tik Tarptautiniame valiutos fonde. Jeigu mes būtume buvę lygiai toje pačioje situacijoje – ar 2008 m. koks nors bankas būtų žlugęs, ar mums būtų reikėję didelę obligacijų emisiją išpirkti – mes būtume atsiradę ten pat ne todėl, kad būtume labai protingi, o todėl, kad tokia būtų buvusi neišvengiamybė.

Fotosesija
ne 2008-jų, bet 2011-jų.

Pinigų jau buvo niekur Lietuvoje = Amerikoje, todėl šiais neigiamų palūkanų laikais mokame 7,625% palūkanas doleriais, už porą milijardų.

Bitcoin'omatj?

Beje, ligšiol 2008-ais metais žlugusiame ParexCitadele banke algą atsiimu.

Dar tik pradžia apie profesionalizma.

Štai pats įdomumas:

Naujoji valstiečių valdžia sulaukia nemažai kritikos tiek dėl savo darbų, tiek dėl darbo pobūdžio. Viena didžiausių jos kritikių – Seimo narė Ingrida Šimonytė, sakanti, kad suformuota profesionalų Vyriausybė buvo klaida, o valstiečių žadėtas galių grąžinimas į Seimą tik apsunkino Vyriausybės darbą.

– Aš tikrai neslepiu, kad turiu kritišką nuomonę apie tai, kas dabar yra tiek Seime, tiek Vyriausybėje. Kaip žinia, aš esu vienas iš tų žmonių Lietuvoje, kuris yra absoliutus ne fanatikas vadinamosios profesionalų Vyriausybės.

Visą laiką labai iš tos idėjos juokiausi, sakiau, kad jūs nesuprantate – tie, kurie visą laiką sakydavo, kaip mums reikia ne politikų, o profesionalų, kurie ateis ir viską sutvarkys labai greitai. Kaip jūs nesuprantate, apie ką kalbate.

Politikai turi būti profesionalūs, bet profesionalai nereiškia, kad gali veikti politiniame lauke.

Profesionalūs politikai.
Kas už?


Komentarų nėra: