2017-07-12

"Bitcoin" ir Lietuvos bankas

Finansinių technologijų įmonė „Revolut“ nusitaikė į Lietuvos bankų klientus – netrukus pasiūlys į elektronines sąskaitas pervesti atlyginimus, o taip pat ir paskolas, draudimą ir kitas paslaugas. Be to, bendrovė Lietuvoje atidaro biurą, o Lietuvos banko platformą pasirinko IBAN sąskaitoms atidaryti visoje Europoje.

„Revolut“ pranešė, kad netrukus Lietuvoje pradės atidarinėti asmenines IBAN (tarptautinio banko sąskaitos numerio standarto) sąskaitas, ir jos leis klientams gauti atlyginimus tiesiai į „Revolut“ sąskaitas. Šiam žingsniui pasirinkta Lietuvos banko platforma.

„Revolut“ taip pat šalyje buria darbuotojų komandą, kuri bus įsikūrusi Lietuvoje ir apims šalies vadovą, komunikacijos vadybininkus ir taip pat bendruomenės vadovą.

„Šiuo metu dar labai anksti sakyti dėl biuro, bet mes tikrai samdome šalies vadovą, kuris prižiūrės kiekvieną Lietuvos rinkos aspektą ir bus atsakingas už augimą čia. Šiuo metu Lietuvoje turime 40 tūkst. vartotojų, ir tai yra viena iš mūsų didžiausių rinkų. Bet mes manome, kad čia vis dar turime nueiti ilgą kelią. Darbuotojai bus įsikūrę Vilniuje“, – 15min teigia „Revolut“ prekės ženklo ir komunikacijos pasauliui vadovas Chadas Westas.

Jis paaiškina, kad „Revolut“ rinkodaros komanda Vilniuje bus atsakinga už bendravimą su žiniasklaida ir tvarių santykių kūrimą, taip pat čia įmonė siekia pritraukti daugiau finansinių technologijų įmonių ir Vilnių paversti jų centru.

„Mūsų bendruomenių vadovas bus atsakingas už bendruomenės kūrimą. Norime Vilniuje rengti reguliarius renginius su pranešėjais, praktiniais seminarais, taip bendradarbiauti su kitomis finansinių technologijų įmonėmis. Norime ne tik reklamuoti „Revolut“, siekiame Vilnių garsinti kaip idealią vietą „fintech“ kompanijoms“, – patikina C.Westas.

Jis patikina, kad ryšius su Lietuva itin sustiprina tai, kad jų IBAN sąskaitoms pasirinkta Lietuvos banko platforma, mat sąskaitos bus siūlomos visoje Europoje.

„Labai tampriai dirbame su keliais partneriais Lietuvoje, kad galėtume užtikrinti paslaugas. Pasamdyti žmonių Lietuvoje problemų neturėsime – visi, kiek kalbamės, nori dirbti „Revolut“, – įsitikinęs C.Westas.

„Revolut“ bendrovė į siūlomą programėlę integruos kriptovaliutų naudojimą – naudotojai galės turėti, išleisti ar pervesti „Bitcoin“, „Litecoin“ ir „Ethereum“ elektronines valiutas.
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Ketinimų plėtoti veiklą mūsų šalyje memorandumą pasirašė britų startuolio „Revolut“ prezidentas Nikolajus Storonskis bei Lietuvos banko valdybos narys Marius Jurgilas

Revolut launched to the public in July 2015 with the aim of "building a fair and frictionless platform to use and manage money around the world"[7] by removing hidden fees and offering interbank currency rates. Nikolay Storonsky, a former trader at Credit Suisse and Lehman Brothers,[8] said in an interview with Forbes that:
I thought of the business three years ago. I was travelling a lot and wasting hundreds of pounds on foreign transaction fees and exchange rate commissions which just didn’t feel right. As someone with a financial background I knew exactly the rates I should be getting. As a solution, I tried to find a multi-currency card and was later told it wasn’t possible. But I was determined to make it work.[9]
Alongside Vlad Yatsenko, former Credit Suisse and Deutsche Bank developer, and Tom Reay, former developer at Expedia and Ocado, Storonsky set up Revolut and raised around $3.5 million.[9]
On 8 February 2017, Revolut launched current accounts, enabling its customers to get a personal IBAN. [10]



Komentarų nėra: