2017-09-24

Durnių Laivas - Lietuvai

Durnių Laivas.
Tuos tai įleidom - štai ką pridirbo:
Gal tikrai Seimas - Durnių Laivas?*

Štai:

Socialinė darbuotoja įsitikinusi, kad varganoje buityje besimurkdantiems žmonėms labai reikia bent kokio šviesos spindulio.

„Manau, žmogus nenusiris, jei turės nors mažytę svajonę. Kartais paklausiu – pasakyk savo mažiausią svajonę. Neturi. Čia, manau, yra dugnas. Bandau iškrapštyti iš jo bent kažkokį vilties spindulį. Sakau, gal ką nors norėtum pirkti, gal kažkur važiuoti, gal nori gero telefono. Sako, nusipirkčiau, jei turėčiau. Kartais pradeda kurti kažkokį planą, ir tai jau šis tas. Bet dažnai sako: man niekas neįdomu, eikite visi švilpti“, – apie varguolių aklavietes pasakojo specialistė.

Pašnekovė prisiminė absurdišką situaciją, į kurią neseniai įsipainiojo šešis vaikus auginanti ir minimalų atlyginimą gaunanti darbšti mama.

„Prireikė vieno brangesnio pirkinio vaikams. Nusprendė parduoti kiaulę, bet niekas nepirko. Pasiėmė greitąjį kreditą – 500 eurų. Galvojo, kad vis tiek tą kiaulę parduos ir kreditą padengs. Bet kiaulės niekas neperka. Negana to, penkių šimtų eurų kreditas vertinamas kaip pajamos, todėl gerokai mažėja pašalpa. Po kelių mėnesių reikės gražinti 1000 eurų. Suprantama, kad moterį apėmė panika. Kartais pati paskolinu pinigų, bet paskolinti kelių šimtų eurų tikrai neturiu galimybės“, – sakė G. Visockienė, dar nesugalvojusi, kaip padėti į bėdą įsipainiojusiai daugiavaikei mamai.

Kreditas vertinamas kaip pajamos???

Kuri
neprincesė
teiktųsi paaiškint, kodėl šitaip?

Abi juk - ekonomistės...

O gal tikrai Mes Visi -
Durniai?

* Ar tik esam
durninami?

Komentarų nėra: