2017-09-25

Occupy Daukanto Sguare II

Occupy
Daukanto Square?

... (papildysiu Zigmo Vaišvilos e-laišku, dabar rašau telefono pagalba)

... Štai tas laiškas:

Šį rytą apie 5 val. policija ("Aras") sulaikė protesto akcijos Daukanto aikštėje Vilniuje organizatorius ir dalyvius. po 8 val. paleido. Aikštė išvalyta. Tai padaryta nežiūrint į tai, kad suderinau laiką su Respublikos Prezidento kanceliarijos kancleriu Giedrium Krasausku, kad trečiadienį ryte mane priims su akcijos organizatoriumi Donatu Šulcu dėl protesto akcijos "Už teisingumą Lietuvoje". Tikėjomės aptarti, kaip turėtų prasidėti konstruktyvus darbas,kuriam prasidėjus akcija būtų nutraukta. Ponios Respublikos Prezidentės nervai silpnesni nei kanclerio Giedriaus Krasausko.

...

Ką tik "Žinių radijas" pranešė, jog badavimo akciją, kuria buvo stengiamasi atkreipti valdžios dėmesį į teisėtvarkos netinkamą darbą, policija šįryt nutraukė.

Nutraukė, nes Daukanto aikštėje
badauta
ir po 22-os valandos.*

Pabaigai radijas pridėjo, jog "kaip skelbta žiniasklaidoje, dauguma badavusiųjų pasisako prieš Europos Sąjungą ir NATO".

Atkreipiu dėmesį į dvi aplinkybes:

1. Badautojus iš aikštės pašalino "Aras".
Argi pagal paskirtį pakeltas "Aras"?

2. Jis, "Aras", tai padarė 5-tą valandą ryto.

Ar neprimena Stalino
laikų?

Ta proga paskambinau Aurimui Drižiui ir sužinojau, kad 2-asis teismo, kuriame jis padavė teisman teisėjus, posėdis vyks Apygardos teisme.

* 22-a valanda Lietuvoje** ypatinga tuo, kad baigiasi laikas, kai Lietuvoje galima įsigyti alkoholio ir badauti Daukanto aikštėje?

** Amerikoj - tas pats?
P.S. Ne „Aras", o „Vytis"?



Komentarų nėra: