2017-09-12

Gynybos ministras neapsigynė

Kibernetiniai piktavaliai įsilaužė į krašto apsaugos ministro Raimundo Karoblio asmeninę „Facebook“ paskyrą ir ją panaikino. Ministras įsilaužimą pastebėjo pirmadienio, rugsėjo 11-osios, vakarą.

„Neturime abejonių, jog tai - tyčinė ir piktybinė veikla“, - teigia ministro patarėja ryšiams su visuomene Vita Ramanauskaitė.

Dėl įvykio ministras R. Karoblis kreipėsi į socialinio tinklo „Facebook“ administratorius ir antradienį kreipsis į policiją, praneša Krašto apsaugos ministerija.
O juk net nuo 2009 metų žinome, kad kariaujama ne tik fronto linijose, bet ir informacijos bei energetikos baruose.

Ateities karai bus kovojami internetu, programišiams vykdant masinius puolimus ir slaptą kibernetinį šnipinėjimą. Kinija jau dabar turi dešimtis tūkstančių karinių kibernetinių šnipų, o JAV – nacionalines kibernetines pajėgas, kuriančias ginklus elektroniniam karui. Tai išties panašu į pasaulio elektroninio ginklavimosi varžybas.

Estijos įvykiai 2007-aisiais buvo viena iš pirmųjų kibernetinių agresijų. Tačiau ne paskutinė. Pasak informacinių technologijų saugumo produktų bendrovės „McAfee“ naujausios ataskaitos, daugelis šalių rengiasi kibernetinei gynybai, o JAV, Rusija, Prancūzija, Izraelis ir Kinija įtraukė kibernetinius ginklus į savo puolamosios ginkluotės arsenalą. Nors šiame kare ginklai yra ne atominės bombos ar koviniai lėktuvai, o „zombiai“ ir kompiuterių virusai, jie gali sunaikinti priešo infrastruktūrą ir ekonomiką. Kinija taip pat turi dešimčių tūkstančių kibernetinių šnipų kariuomenę, o JAV įsteigė kibernetines pajėgas.

O Lietuvos Respublikos Krašto Apsaugos ministras ... kreipėsi į „Bukasnukio"
administratorių ir į ... policiją...

Senokai man keistas viešųjų asmenų viešas komunikavimas, taip išeina, nesaugių priemonių pagalba.

Komentarų nėra: