2017-11-23

Už Lietuvą be kabučių

Šiandien sutikau buvusį konkurentą Antakalnio apygardoje Tomą 
Bakučionį,


teisininką.
:(((

„Už Lietuvą be kabučių" 
Kada tai buvo:))

Dabar
štai kaip yra!
Kokia pažanga....

Žemėj Lietuvos ... švedbankiai diriguos:

2008 m. sausio mėnesį „Lietuvos“ kino teatro pastato savininkė bendrovė „Rojaus apartamentai“ 
kreipėsi į Vilniaus apygardos teismą, reikalaudama atlyginti nuostolius patirtus dėl kino teatro išsaugojimo akcijų ir sustabdyto gyvenamųjų namų projekto vystymo. T. Bakučioniui ir kitiems judėjimo „Už Lietuvą be kabučių" iniciatoriams (paveldo ekspertei Jūratei Markevičienei, režisieriui Vytautui Domaševičiui, menininkui, nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatui Gediminui Urbonui) buvo pateiktas 609 tūkstančių (litų) ieškinys. [3]

„Rojaus apartamentai“ atsakovais byloje įvardija paveldo ekspertę Jūratę Markevičienę, muzikologą Tomą Bakučionį, kino režisierių Vytautą Domaševičių, menininką, Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatą Gediminą Urboną. Skundžiami piliečiai kartu su kitais 2005 m. inicijavo judėjimą „Už Lietuvą be kabučių". Judėjimas ne tik prie uždaryto „Lietuvos“ kino teatro rengė meno akcijas, rinko parašus peticijai, bet ir apskundė teismui sklypo Pylimo gatvėje, kur stovi „Lietuva“, detaliojo plano tvirtinimo procedūrą. Dėl to sustojo detaliojo plano tvirtinimo procesas. Vilniaus apygardos administracinis teismas šios bylos nagrinėti dar nepradėjo, taigi kol kas stoja „Rojaus apartamentų“ planai nugriauti kino teatrą ir jo vietoje statyti daugiabutį. Bendrovė tikina dėl neprasidėjusių statybų patyrusi nuostolių, mat statyboms ėmė paskolą. Iš judėjimo atstovų teismo prašoma priteisti bankui sumokėtas palūkanas – bendrovė įsitikinusi, kad judėjimo veiksmai kreipiantis į teismą yra neteisėti.

„Rojaus apartamentų” akcininkai – 90 proc. akcijų valdanti bendrovė „Cinema Scotland” ir įmonė „M2 Invest”, turinti 10 proc. akcijų bei atsakinga už projekto plėtrą ir įgyvendinimą.

Fluxus:)))



Komentarų nėra: