2018-01-04

Abelnastis


Kriu:

Kas yra Abelis?


Abelis reikšmė

Kvailys, silpnaprotis.
-Abeli, ko čia spoksai?

Abelis

+ -
1.Biblinis herojus.Ievos ir Adomo sūnus
2. Lietuviškai tariant kvailys,durnius,dūhas
ievos ir Adomo sūnus Abelis

-Ei tu abeli,nori g aut i snuki urode tu n*



Abelis

+ -
Abelis tai geresnysis Ievos ir Adomo sūnus kuris uvo nužudytas kito jų sūnaus Kaini ;]
Šventasis abelis ;]]
Tačiau taip dažnai vadine nevykelius lopus ir daunus ;DD
Ble tas tai tikrai Abelis šventasis ;DDD


Abelis

+ -
Jis yra Ievos ir Adomo sūnus
Abelis ganė avis.


Abelis

+ -
Jeigu žodis abelis su kieta E,reiškia tai yra tarp šiuolaikinio jaunimo vartojamas kaip duchas,lopas ir t.t
Jei abelis su kieta A,reiškia tai yra botas,lama,noob.
Šis žodis (abelis su a kietąja) kilęs iš žodžio Newb.Kaip taip galėjo atsitikti?
Štai šio žodžio evoliucija:
Newb - newbie - noob - nab. O toliau lietuviai norėdami suminkštinti žodį Nab,naudojo Nabelis. Bet nuėmus N raidė,gaunasi Abelis.
Tarp kitko,šis žodis naudojamas dažniausiai tik internetiniuose žaidimuose,arba šiaip internete.
Per žaidimą:
-Žiūrėk štai mano bankas,net 3 pinigai!!11@@!!1!!!!
-Abelis kr* n*,ciaupkis

×abel̃nastis sf. (1) visuomenė: Pagyrė aną visa abelnastis I.
×abel̃nas, -à (brus. aбeльный) adj. (4) [K], visuotinis, visas, bendras: Būsite man abelnu daiktu BB2Moz19,5. Noteis daugiaus žemės abelnas vandenio tvanas Ch1Moz9(turinys). 
abelnai̇̃ Abelnai̇̃ dovanojo J. Abelnai žila galva BsV49. Abelnai juodas MŽ. O kiek norėtum abelnai̇̃ už viską? Gs. 
ǁ
 bendrai, kartu: Dirbkit abelnai̇̃, daug greičiau išeis Ds.



:)

абельный
АБЕЛЬНЫЙ аяое. - able, > немabelibelСуффикс фрприлагательныхвыражающий идею "который может бытьвыражающий обладание качествомвыраженным в основе слова. Но теперь - я правосам незнаюкак ты можешь его <Чернецкогоспасти и спасабель-ли он1869Огарев - Герцену. // ЛН 39-40 512Сейчас завелось хорошее слово: читабельный1926ЛГинзбург Зап20-30 гг. // НМ 1992 6 150Стандартный план идеально диссертабельной диссертацииЗвезда 1997 7 225Далекий от этой похабельной жизниГАбрамов Рассказы. // ДН 1998 7 107. "Покупабельные книги".
Восток 1997 4 150Читабельная книгат.епользующаяся спросом у читателей. | На днях прочел "УлиссаДжойсаКакая гениальная похабельМестами однако несколько искусственнаяПисьма ВВНабокова к ГПСтруве. // Звезда 2003 11 147 Кель наглес импостижабль <какая непостижимая наглость>. 1994БелянинСр. немАБЕЛЬАБЛЬ abelibel Суффикс заимствованных прилагательныхчастотный <лат.-фр.> IЗначениепассивностивозможности совершить действие при связанных производящих основах.. discutabel спорныйдискутабельныйIIЗначение активных свойств предметов и явлений 1При основах заимствованныхабстрактных существительных.. rentabel рентабельныйдоходныйприбыльныйvariabel переменныйнепостоянныйизменяющийсяIIIЗначение наличия признака при характеристике свойств людей и предметов1При основах заимствованных абстрактных существительных .. komfortabel комфортабельныйудобныйräsonabel резонабельныйблагоразумныйрезонный2При связанных производящих основах adorabelдостойный поклоненияlamentabel жалкийплачевныйЗуев.










1 komentaras:

Zenonas rašė...

o man sakė, kad nužudė už senus anekdotus. O kur gauti naujų, jei tik Abelis ir Kainas buvo. Be to dar Abelis durnas (aišku, tai Kaino pasakojimas). Tai išeina, kad kūrė tik Kainas, o Abelis juos perpasakodavo tam pačiam Kainui. Galėjo nusibosti net iki grumtynių.
Arba variantas, kad Kainas įsižeidė, kai Abelis papasakojo Kainui, atseit ano motina Ieva buvo neištikima Adomui, nes žmogus, visų pirma, net 97 proc genų - iš beždžionės. O čia kaip tyčia, Kainas buvo plaukuotesnis, - ne tik ano krūtinė, bet ir nugara iki pat uodegos. O kaip žinoma, kuo laukinesni - labiau agresyvūs. Ir vėl Abelis pasielgė durnai - būtų tylėjęs...