2018-02-27

Swedbank'o Sąmokslas

Pletkino, viešai, kad Švedbankį, 
kuriam
(kuriems)
Lietuvoj 
daug kas leidžiama,
turėjusį finansinių sunkumų, nupirko litvakai.

Tai toks tad mums, dar Kristijono Donelaičio laikais šulcais suveizėtiems,
baudžiauninkiškas Sąmokslas: mūsų valdžikė
(vėlek šulciška:)) gal ir ne veltui, kaip teisingai pastebėjo Profesorius, neieško pradingusių rublinių indėlių Rusijoj - o ko ten ieškot, jei jie (bent jau dalis jų) atsidūrė
ŠvedBanky:))

O gal mūsų "gabieji" šulcai ir be anuomet pradangintų tik rinkimų metu dabar teprisimenamų Mielųjų Tautiečių (kurie neatsigręždami dumia iš Pamote Pavirtusios Tėvynės Lietuvos) gebėtų susigiedoti/susikukuoti su Naujaisiais ŠvedBankių Baronais?

Na žinoma, to/tų ŠvedBankio/Švedbankių  akcininkai yra komercinė, ne, dar Paslaptingesnė už komercinę - Bankinė Paslaptis:)))

Każkas sakė: Žinios - Jėga!

2 komentarai:

Ryšard Maceikianec rašė...

2018 02 25 d. Vilnius
Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo ministrui gerb. Linui Kukuraičiui
Lietuvos Respublikos finansų ministrui gerb. Viliui Šapokai
Žiniai: Biudžeto ir finansų komitetas pirmininkui gerb. Stasiui Jakeliūnui, Lietuvos bankų asociacijos pirmininkui gerb. Mantui Zalatoriui, „SB lizingui“, „Topocentrui“, Vartotojų teisių gynimo centrui, Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybai, Lietuvos vartotojų asociacijai, Asociacijai „Už sąžiningą bankininkystę“, Lietuvos pensininkų sąjungai „Bočiai“.
Prašymas nutraukti Lietuvos Respublikos pensininkų diskriminavimą
Prieš kelėtą dienų „Topocentras“ paskelbė, kad šitos prekybos įmonės prekėms bankai suteikia lizingą be pabrangimo, t.y. su nulinėmis palūkanomis su galimybė išdėstyti prekės kainos sumą 36 mėnesiams.
2018 vasario 22 d. kreipiausi į „Topocentą“ Žirmūnuose, Vilniuje, prašant parduoti man kompiuterį LENOVO IdeaPad 320 – 151KBN i5- 7200U/6/256GB SSD/Win, sutinkamai su skelbimo sąlygomis pagal nurodyta kainą, t.y. už 599 Eur.
„Topocentro“ darbuotojas išrašė man čekį ir nukreipė mane pas kitą darbuotoją forminti lizingą pagal skelbiamas sąlygas. Darbuotoja, kuri formino lizingą, pateikė bankų sistemai mano duomenis, iš kurių paaiškėjo, kad nė vienas bankas nesutinka sudaryti su manimi, pensininku, lizingo sutarties skelbiamomis sąlygomis. Po papildomai atliktos paieškos man buvo pranešta, kad galiu pirkti kompiuterį tik SB lizingo sąlygomis – t.y. mokėjimas gali būti išdėstytas 24 mėnesiams, o prekė su lizingu man kainuos 795,74 Eur., t.y 32% daugiau. Neturint išeities, sugedus senam kompiuteriui ir realizuojant visuomeniniais pagrindais integracinę piliečių programą, pasirašiau sutartį.
Bet kyla klausimas, kodėl bankai leidžia sau diskriminuoti pensininkus ir pelnytis sunkiausiai gyvenančių piliečių grupės sąskaita? Tuo labiau, jie turi didžiulį pelną dėl to, kad būtent jiems yra pervedamos biudžetines lėšas pensijas pensininkams išmokėti. Ir kodėl nė viena besikeičianti vyriausybe nepasirūpina, kad lėšos skirtos pensijoms mokėti, būtų pervedamos tik tokiems bankams, kurie sutiks nediskriminuoti pensininkų ir neplėšikauti jų sąskaita?
Neįsivaizduojama, kad kitose Europos Sąjungos šalyse koks nors bankas išdrįstų panašai diskriminuoti atskiras piliečių grupes. Manau, kad jis netektų licencijos savo veiklai.
Savo prašymą nustoti diskriminuoti pensininkus teikiu Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo bei Lietuvos Respublikos finansų ministrams, prašydamas atsakyti, kada bus nutraukti bankų veiksmai, prieštaraujantys Lietuvos Respublikos Konstitucijos 29 str. nuostatai dėl draudimo diskriminuoti mūsų šalies piliečius, tarp jų ir mane, socialinės padėties pagrindu.
Laukiu Jūsų atsakymo.
Pagarbiai,
Lietuvos Respublikos pilietis Ryšard Maceikianec

Priedas: 2 l. - kopijas kvito bei vartojimo kredito sutarties.
PS. Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo ministrui gerb. Linui Kukuraičiui bei Lietuvos Respublikos finansų ministrui gerb. Viliui Šapokai
laiškas su priedais siunčiamas ir tradiciniu paštu.





Zenonas rašė...

iš švėdabankio atsiemaiu indelius, kai pastebėjau, kad už sąskaitos aptarnavimą sumos vis didėja. Palikau litą, ir atjungiau sąskaitą. Po Naujų likau skolingas bent 5 eurus. Pasidariau dar sklolingas net nesiskolindamas. Tol aptarnavo, kol neliko pinigų. Lietuva turėtų atsiminti tuos krizės metus, kai švedbankis persivežė milijardinius pinigus tėvynėn, ir ten nulinėmis palūkanomis skolino mūsų indelininkų pinigus saviems.
Bet rimtų savų bankų nebeliko. na pvz.: yra Medicinos bankas, bet kas žino, kada bankinės mafijos banditams ir šitas užklius. Taigi - reikia judėti link to, kad savą atsiskaitymo sistemą kurti - debesyje. Jungtis į didelę sistemą, įsivesti savus vienetus. Yra toks žaidimas - second Life. Žaidimo priedangoje labai rimtus dalykus prasuka. Galima sukurti ketvirtą gyvenimą Fourth Life ir t.t. Svarbu nelaukti iki to momento, kol visai be kozirų teks žaisti. T.Y., kol mūsų žmonės tebeturi turto, miškų, žemės, pinigų, galima dar savo žaidimą kurti virtualioje erdvėje.