2018-04-10

Atsakinga Finansininkė


Citata:

Dar negirdėtą sukčiavimo schemą pradėjo narplioti Vilniaus ekonominės policijos pareigūnai.

Įtariama, jog trijuose bankuose dirbusi ir už santykius su ypač svarbiais klientais
atsakinga finansininkė Dalia Š. įtikindavo turtingus verslininkus patikėti pinigus savo sugyventiniui Jonui Šilgaliui.

Nors jau areštuotas visas J.Šilgalio turtas, ką nors atgauti nukentėjusiems verslininkams bus labai sunku. Daugybę savo vertingų žemės sklypų ir kitokio nekilnojamojo turto J.Šilgalis yra įkeitęs savo sūnaus arba tos pačios bankininkės Dalios Š. naudai.
Romualdas Mikliušas
Advokatas

„Esu įsitikinęs, kad tarp mano ginamojo J.Šilgalio ir nukentėjusiais save vadinančių asmenų yra susiklostę ne baudžiamieji, o civiliniai teisiniai santykiai.

Tad pradėtas ikiteisminis tyrimas turėtų būti nutrauktas.

Manau, kad kreditorių pateikti faktai yra tendencingi.

Ikiteisminio tyrimo metu paaiškėjo, kad buvo nutylėta apie mano kliento grąžintas didžiules pinigų sumas, kartu siekiant civilinius paskolinius santykius sąmoningai interpretuoti kaip nusikalstamus.

Šias mano nurodytas aplinkybes puikiai iliustruoja tas faktas, kad J.Šilgaliui nėra pareikšti įtarimai, jis apklaustas kaip liudytojas apie galimai padarytą savo nusikalstamą veiką*.

Be to, pareiškėjai savo reikalavimus yra apgynę, prisiteisę civilinio proceso tvarka ir dabar dalyvauja kaip suinteresuoti asmenys civilinėje byloje.“

* Šios BPK normos pagrindu atsiranda sąlyginai naujos rūšies liudytojo, kuris neturi atskiro procesinio pavadinimo, institutas. Šiose rekomendacijose toks liudytojas vadinamas specialiuoju liudytoju.
Money?




Komentarų nėra: