2018-04-12

Swedbank Pila Smėlį


2018-03-15
Viena iš banko pamokų jaunimui – pilstyti smėlį
Taip pat buvo stendas, kuriame supiltas smėlis. Jį moksleiviai pylė į tris krūveles: aš noriu, aš galiu, man reikia. Pamoka tokia, kad, didinant vieną krūvelę, kita mažėdavo, todėl čia buvo mokoma, kad savo poreikius reikia paskirstyti teisingai.

Finansų laboratorijoje planuojama rengti paskaitas apie asmeninio biudžeto valdymo iššūkius, profesijos pasirinkimą bei kitas moksleiviams aktualias temas.

Kaip sakė „Swedbank“ vadovė Lietuvoje Dovilė Grigienė, visas finansinių erdvių konceptas sukurtas specialiai šioms erdvės.

„Jokios panašios nėra nei Lietvoje, nei pasaulyje“, – atidarymo renginyje teigė D. Grigienė.

Tiesa, būtina pabrėžti, kad apsilankymas finansų erdvėse yra nemokamas, tačiau grupių vizitams būtina išankstinė registracija.

Renginio atidaryme sveikinimo kalbą sakė ir švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė.

„Aš jau pabandžiau rankomis ir pirštais susipažinti su tuo, kaip ugdyti finansinį raštingumą. Tai labai svarbu. Dėkoju „Swedbank“ už finansinio raštingumo ugdymą. Džiaugiamės, kad verslas prie finansinio raštingumo programos taip pat aktyviai prisideda“, – renginyje sakė J.Petrauskienė.

O štai finansų ministras Vilius Šapoka net pasidalino šmaikščia istorija.

„Mano kolegė ką tik grįžo iš atostogų Azijoje. Ten ji plaukė valtele, o paskui vairininkas paprašė susimokėti už plukdymą. Ji derėdamasi pasakė, kad yra iš mažos šalies, o jis paklausė, ar iš Singapūro. Deja, jis nepadarė jai nuolaidų. Mes tampame vis turtingesni, todėl, kai turime daugiau, mums reikai išmaniau tuos pinigus valdyti. To ir linkiu“, – kalbėjo V.Šapoka.

Komentarų nėra: