2018-05-25

„Kriptovalymas“ iš WashingTon'o


WashingTon...

Washing
Washing!

JAV investuotojų apsaugos organizacijos paskelbė masinę „Kritptovalymo programą“, kuri buldozeriu ėmė kovoti prieš dešimtis kriptovaliutas ar žetonus (ICO) platinančių organizacijų. Bent dvi Lietuvos programuotojų komandos atsidūrė „juodajame“ sąraše: dalis gavo įspėjimus nedelsiant nutraukti veiklą ir pasiaiškinti, joms skirtos baudos, gresia ir kiti teisiniai nemalonumai. „Baltic fund“ kūrėjas Marius Pareščius apimtas nuostabos – jis JAV net nesiūlė savo žetonų.
Šiaurės Amerikos vertybinių popierių administratorių asociacija (NASAA) (in Kanzas:(()
pasiskelbė pradėjusi koordinuotą kovą prieš neteisėtus kriptovaliutų platintojus. Tai kol kas didžiausia teisinių priemonių programa, kurių ėmėsi JAV ir Kanada, bei atskiros valstijos, kad pažabotų „apgaulingus pirminius žetonų platinimus (ICO), su kriptovaliutomis susijusius investicinius produktus, ir tuos asmenis, kurie už jų stovi“, nurodo organizacija.

Bent du projektai, prie kurių prisideda lietuviai, yra organizacijos sudarytame sąraše – žinomo IT saugumo eksperto Mariaus Pareščiaus vadovaujamas „Baltic Fund“, kviečiantis investuoti į startuolius regione, taip pat finansų valdymo platforma „ORCA Alliance“, kuri, nors registruota Estijoje, turi komandą ir Lietuvoje.
Lietuvių projektai atsidūrė šalia kitų kriptovaliutų rinkos žaidėjų: sąraše taip pat „Binance Limited“, „Poloniex“, „Coinbase“ ir kiti.

M.Pareščius liko šokiruotas – „Baltic Fund“ baudos skirtos už tai, ko jo fondas net nedarė.

O „ORCA Alliance“ projekto įkūrėjai patikina, kad jokių sankcijų jiems neskirta, tik su Kanados institucija aiškinamasi dėl per klaidą pasirodžiusios pavienės reklamo

„Sukčiai, vis plačiau išnaudojantys kripto-ekosistemą, yra reikšminga grėsmė investuotojams JAV ir Kanadoje, ir NASAA nariai yra įsipareigoję kovoti su šia grėsme. Nepaisant serijos viešų įspėjimų iš vertybinių popierių reguliatorių visais vyriausybiniais lygmenimis, kripto-nusikaltėliai turi žinoti, kad valstybės ir provincijų reguliatoriai imasi greitų ir veiksmingų priemonių, kad apsaugotų investuotojus nuo jų schemų ir sukčiavimo“, – teigia NASAA prezidentas Josephas P.Borgas.
Kare kaip kare.





Komentarų nėra: