2018-05-22

Kauną valdo UAB


Miestą valdantį V. Matijošaičio „Vieningą Kauną“ remia jo paties įmonės. Kur p

avojus?
„Vieningas Kaunas“ yra ne partija, o asociacija. Savivaldos rinkimų metu buvo įsteigtas to paties pavadinimo visuomeninis rinkimų komitetas, kuris po rinkimų veiklą nutraukė. Tačiau asociacija „Vieningas Kaunas“ veikia toliau. Ir būtent jo finansavimo VRK neseka.

Asociacija „Vieningas Kaunas“ skelbia, kad jos pajamų šaltinis yra iš juridinių asmenų gauta parama.

Organizacijos pateikiamoje 2015 m. finansinėje ataskaitoje matyti, kad ši parama siekė 57,7 tūkst. eurų, 2016 m. – 42 tūkst., o pernai – beveik 49 tūkst. eurų. Registrų centrui pateiktoje ataskaitoje matyti tik skaičiai, tačiau neįvardyti paramos teikėjai.

Paklaustas, kokie juridiniai asmenys parėmė organizaciją, jos direktorius Andrius Palionis atsakė: „2015 m. organizacija paramą gavo iš tų pačių asmenų, kaip 2016 ir 2017 m.“ Taigi kokie tie asmenys, paaukoję „Vieningam Kaunui“ pinigų, kad ši organizacija galėtų vykdyti veiklą ir siekti savo tikslų?

Savo tinklalapyje Vieningaskaunas.lt asociacija skelbia, kad pernai ją parėmė keturi juridiniai asmenys: „Plungės kooperatinė prekyba“ UAB (20 tūkst. eurų), „Vičiūnai“ UAB (16,7 tūkst. eurų), „Kauno saulėtekis“ UAB (4 tūkst. eurų) ir „Vičiūnų grupė“ UAB (8 tūkst. eurų).

Prezidento rinkimų apklausoje, vis tik, Švedbankio tarnas lenkia UAB:)))

Komentarų nėra: