2018-05-16

Prezidentė vis dar mokosi Oligarchijos


„Dar aš kai pradėjau kalbėti apie oligarchinį įsigalėjimą Lietuvoje, tai kaip tik klasikinis oligarchų apibrėžimas ir yra, kada verslas susilieja su politika ir turi savo žiniasklaidos priemones savo interesams siekti, kurie ne visuomet atitinka viešo intereso. Tai matome klasikinį to pavyzdį būtent „MG Baltic“ veikloje“, – antradienį transliuotame interviu Žinių radijui sakė šalies vadovė.

Ji teigė, jog pagal dabartinę situaciją pagrindo naikinti LNK licenciją nėra.

„Bet čia norėčiau labai taip pat nekeliant lūkesčių aiškiai pasakyti, kad Lietuva yra teisinė valstybė ir mes turime įstatymus, kurie numato pagrindus, kada gali būti licencija atimta ar sustabdyta, ar pristabdyta. Žinome, kad tai gali daryti ne bet kas, o Lietuvos ir radijo televizijos komisija ir kad visuomenės informavimo įstatymas labai aiškus ir jo pagrindai taip pat aiškūs. Todėl labai atsakingai galėčiau atsakyti, kad esant dabartinei situacijai bent LNK atžvilgiu šis įstatymas tokių pagrindų nenumato, kad galėtų būti sustabdoma licencija“, – kalbėjo D. Grybauskaitė.

Po skandalo prabilusi prezidentė: tai gera pamoka*.
Dabar juk 2018-ji metai.

2012: Mielieji oligarchai!

– Jums būnant finansų ministre įvyko garsioji „VP Market” afera. Ši verslo grupė pasinaudojusi įstatymų landa susigrąžino milijoninę pridėtinės vertės mokesčio sumą. Tuomet valstybė galėjo šį žingsnį apskųsti teismui, bet Jūs to nepadarėte. Kodėl? Gal gavusi tinkamą atkirtį ši verslo grupė nebūtų taip įžūliai toliau piktnaudžiavusi savo galia?

– Mes nagrinėjome šį atvejį. Be jokios abejonės, „VP Market“ pasinaudojo įstatymų landa. Negana to, keli mėnesiai iki šio įvykio mes teikėme Pridėtinės vertės mokesčio (PVM) mokesčio įstatymą, jis Seime nepraėjo. Teikėme Mokesčių administravimo įstatymo pataisą, ji praėjo, bet Gedimino Vagnoriaus iniciatyva buvo atidėtas įsigaliojimas ir „VP Market“ „įšoko“ į šį poros mėnesių tarpą. Manau, kad įvyko atvirai korupcinė situacija Seime. Po ilgo nagrinėjimo su teisininkais nusprendėme, kad verslo etikos prasme tai yra įžūlus piktnaudžiavimas, bet teisiškai tai įrodyti būtų reiškę labai ilgą stumdymąsi teismuose. O laiko nebuvo – reikėjo visą finansų sistemą parengti narystei ES. Paraleliai nagrinėjau tarptautinę praktiką ir tapo aišku, kad tokiais atvejais galiausiai vis tiek tenka sumokėti visą sumą ir dar su delspinigiais.

Važiuokit, oligarchai, Lietuvon drąsiai - tarptautinę praktiką žinom.


* Komentarai:

Vytautas 2018-05-15 16:16:51 00
Tik valstybinės valdžios ar jos institucijos užvaldymas smurtu laikomas antikonstituciniais veiksmais, yra neteisėti ir negalioja, teigiama Konsitucijos 8 straipsnio nuostatoje. O kai valstybinė valdžia ar jos institucija užvaldoma oligarchų apgaule yra teisėti ir galioja? ''Gera pamoka'', o kiek tokios pamokos per prezidentės vadovavimo devynerius metus kainavo Lietuvos skurdžiams.Kiek metų dar mokysimės kaip grobstyti viešą- visuomeninį turtą? Matomai tada, kai baigsis viešasis turtas, baigsis prezidentės- viešosios ekonomijos specialistės, ''geros pamokos''?

B*biuLietuva 2018-05-15 12:06:53 30
Kazkas mokosi mokykloje, kazkas mokosi valstybes saskaita.....

vladas 2018-05-15 11:36:39 2-1
žinote ji tik furšetu ir pasilinksminimu megeja darbas ne jai, o be to ir rupintis yra neipratusi niekuom išskyrus savimi pačia.., ji gi niekam laiko neturi į prezidentūra anot lukoševičienės suplaukia daug laiškų jos teigimu milijonai, tačiau tai rodo, kad lietuvoje tragiška padėtis.., tačiau vakareliu megejai tai nieko nesako, kadangi tai ne jos reikalas, nes yra tariami pagalbininkai..., klausimas būtų labai paprastas KAM LIETUVAI IŠ VIS REIKALINGAS NR1 INSTITUTAS..., kiek būtų sutaupoma lėšų per metus, kadangi nereikėtų šerti dikaduoniaujančios infrastuktūros, kuri iš tikrujų jokios naudos lietuvai neduoda, o nuostolių atneša labai daug.., net ir susitikime amerikoje Trampas pasakė "tik kvailys nesupranta kaiminystės naudos", o iš mūsų panelės kaip ir iš liansbergo sklido vien tik karo ir neapykantos grėsmės lietuvai iš kaimynų pusės

Vadas 2018-05-15 13:12:49 00
Kai nežinai daryti valstybėje geriausia pradeti kariauti. Karas viasas susikaupusios problemas nurašys

zig-ma 2018-05-15 08:43:17 8-6
o tai ką panienka,veikei,kad 12 metų nematei kas lietuvoje vyksta?

** Dešimt metų atgalios: 2008...







Komentarų nėra: