2018-06-01

Kalbėtojai ir Darytojai

Birželio 3 d. 14 val., Vilniuje, Mokslų akademijos salėje (Gedimino pr. 3), įvyks Sąjūdžio trisdešimtmečio minėjimo konferencija „Su Sąjūdžiu už Lietuvą!“.

Šis renginys yra ypač svarbi minėjimo programos dalis. Juo siekiama priminti Tautą telktis ir kilti į kovą už Nepriklausomybę įkvėpusią Sąjūdžio įkūrimo dieną istorinėje salėje vyravusią laisvės dvasią. Taip pat bus prisimintos to meto patriotiškos visuomenės keltos ir šiandien vėl tapusios aktualios Lietuvos išlikimo problemos bei puoselėtos dvasinio, moralinio ir politinio šalies atgimimo ir valstybės atkūrimo viltys.

Dalyvius sveikins LMA prezidentas akademikas Jūras Banys, kalbės Lietuvos Persitvarkymo Sąjūdžio (LPS) Iniciatyvinės Grupės klubo pirmininkas Romas Pakalnis, LPS narys ir Vilniaus universiteto profesorius Vytautas Radžvilas, sambūrio „Pro patria“ pirmininkas politologas Vytautas Sinica, publicistas Algimantas Rusteika, kalbininkė Sofija Jūratė Laučiūtė, Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio ir kitų regionų besikuriančių forumų atstovai, sąjūdiečiai.

Dainuos Lietuvos mokslų akademijos choras.

Renginį transliuos Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija.
Kalbės kalbėtojai.

Ir prieš 30 metų kalbėjo kalbėtojai.

Po to darbo ėmėsi Darytojai.

Ir pridarė....

Komentarų nėra: