2018-07-16

Vėl Monakas


Cžv.Kalėjimas

ir


Monakas (Ši prancūzakalbė šalis laikoma Europos prabangos ir azartinių lošimų sostine. Monake lošimo namai nėra skirti masiniam vartojimui).




Komentarą parašiau:


Eugenijus Paliokas 1 second ago

Kazimierui Juraičiui: Taipogi atsakoma į matematikos mokslų daktaro, docento Eugenijaus Palioko kritiką dėl to, kad jėgos iš užsienio apsritai neturėtų kištis į lietuvos reikalus, net jeigu tai liečia žmogaus teises.

Taip nesakiau, Kazimierai: https://www.youtube.com/watch?v=YYB7LQny9xQ, https://www.youtube.com/watch?v=hUBpk95DED4

Sakiau, kad: prof.multidr. Stanislovą Tomą atstovauti Lietuvos pilietinę visuomenę KAŽKODĖL PASKYRĖ (jis pats taip sako: https://www.youtube.com/watch?v=BpM3IFIdhYE) prieš 4 mėnesius, 2018 metų kovo 3 d. Monake įkurta Žmogaus teisių asociacija EagLex (žr. http://www.eglex.org/), o dar sakiau, kad tą EgLex įkūrė  studentė iš Londono Zhanna Aidarkhanova, Elena Titova iš Maskvos ir Tatiana Griffiths neprisistatė iš kur (http://www.eglex.org/about/). Nesvarbu? Svarbu, kad ji, kaip dabar sako  prof.multidr. Stanislovas Tomas sako, šita trijų damų - Žanos, Jelenos ir Tatjanos - asociacija turi daug pinigų? O mes, čia, Lietuvoj, esam bailiai, ubagai ir neturim jų, pinigų, o valdžioj, kaip daugsyk kartoja prof.multidr. Stanislovas Tomas, turim idiotus?

Beje, kas link išdurtos Abu Zubaydah akies meluoja arba prof.multidr. Stanislovas Tomas, arba angliškoji Wikipedia: While in CIA custody, Zubaydah lost his left eye., žr. https://en.wikipedia.org/wiki/Abu_Zubaydah, toji Wikipedia pateikia tokią nuorodą: Abu Zubaydah lost his left eye in CIA custody, žr. https://www.vox.com/2014/12/9/7360823/cia-torture-roundup

Monako Kunigaikštystė – nedidelė Alpių valstybė prie Viduržemio jūros, besiribojanti su Prancūzija. Tai viena mažiausių valstybių pasaulyje, bet tuo pačiu – tankiausiai apgyvendinta.
Skirtumas tarp Monako miesto ir Monako valstybės tėra teorinis, kadangi valstybė faktiškai susideda iš miesto, kurį sudaro Monakas (Monaco Ville), Monte Karlas (Monte Carlo), La Kondaminas (La Condamine) ir naujas pramoninis rajonas – Fonvilis (Fontvieille).

1267 m., vykstant respublikoje pilietiniam karui, Monaką užėmė Fransua Grimaldis su šalininkais ir paskelbė kunigaikštystę nepriklausoma. Ši data vadinama Grimaldžių giminės valdymo pradžia. Jau daugiau kaip 700 metų kunigaikštystę valdo Grimaldžiai.

1789 m. valstybę aneksavo Prancūzija. 1814 m. Paryžiaus sutartimi Monakas atgavo nepriklausomybę.

1865 m. Monte Karle atidaromi pirmieji lošimo namai, sudaroma muitų sutartis su Prancūzija, dėl ko pradėjo smarkiai vystytis kunigaikštystės ekonomika*.

* This is an overview of the economy of Monaco. Monaco, situated on the French coast of the Mediterranean Sea, is a popular resort, attracting tourists to its casino and pleasant climate. 

The Principality has successfully sought to diversify into services and small, high-value-added, nonpolluting industries. The state has no income tax and low business taxes and thrives as a tax haven both for individuals who have established residence and for foreign companies that have set up businesses and offices. The state retains monopolies in a number of sectors, including tobacco, the telephone network, and the postal service. 

Though official economic statistics are not published...

Pirmoji konstitucija apribojusi kunigaikščių valdžią priimta 1911 m.

1956 m. kunigaikštis Renė III (pranc. Rainier III) vedė Holivudo aktorę Greis Keli (angl. Grace Kelly). Jo iniciatyva pradėtos didelio masto statybos Monake.

Tik 1993 m. Monakas (Lietuvos Respublika - 1991 m.) tampa pilnateisiu Jungtinių tautų nariu.

Nuo 2005 m. šalį valdo Renė III sūnus – kunigaikštis
 
Albertas II.

Monakas – konstitucinė monarchija, valstybę valdo kunigaikštis. Pagrindinis valstybės įstatymas – konstitucija, priimta 1962 m. gruodžio 17 d. Vykdomoji valdžia – ministrų kabinetas iš keturių ministrų, vadovaujamas ministro pirmininko.

Ministras pirmininkas yra Prancūzijos pavaldinys, kurį siūlo Prancūzijos vyriausybė. Kandidatūrą 3-jų metų laikotarpiui tvirtina Monako kunigaikštis.

Į Parlamentą visuotinio balsavimo būdu išrenkami 24 nariai 5-rių metų kadencijai.

Parlamentas neturi įstatymų leidimo galios. Ji priklauso kunigaikščiui.

Teismų valdžia priklauso kunigaikščiui.

Jeszcze Monaco
Nie Zginęł!


Ale zginąć musi:

Jums  


būnant finansų ministre įvyko garsioji „VP Market” afera. Ši verslo grupė pasinaudojusi įstatymų landa susigrąžino milijoninę pridėtinės vertės mokesčio sumą. Tuomet valstybė galėjo šį žingsnį apskųsti teismui, bet Jūs to nepadarėte. Kodėl? Gal gavusi tinkamą atkirtį ši verslo grupė nebūtų taip įžūliai toliau piktnaudžiavusi savo galia?

– Mes nagrinėjome šį atvejį. Be jokios abejonės, „VP Market“ pasinaudojo įstatymų landa. Negana to, keli mėnesiai iki šio įvykio mes teikėme Pridėtinės vertės mokesčio (PVM) mokesčio įstatymą, jis Seime nepraėjo. Teikėme Mokesčių administravimo įstatymo pataisą, ji praėjo, bet Gedimino Vagnoriaus iniciatyva buvo atidėtas įsigaliojimas ir „VP Market“ „įšoko“ į šį poros mėnesių tarpą. Manau, kad įvyko atvirai korupcinė situacija Seime. Po ilgo nagrinėjimo su teisininkais nusprendėme, kad verslo etikos prasme tai yra įžūlus piktnaudžiavimas, bet teisiškai tai įrodyti būtų reiškę labai ilgą stumdymąsi teismuose. O laiko nebuvo – reikėjo visą finansų sistemą parengti narystei ES. Paraleliai nagrinėjau TARPTAUTINĘ praktiką ir tapo aišku, kad tokiais atvejais galiausiai vis tiek tenka sumokėti visą sumą ir dar su delspinigiais.


Tarptauta?

Kaip manot?


Komentarų nėra: