2018-08-19

Putinas Veselioj



×veselià sf. (2) NdŽ, DūnŽ
1. žr. veselė 1: Kaip matome, lietuviai skolintiniems žodžiams svodbai ir veseliai pakeisti turi saviškius, būtent nuduotuves ir vestuves K.Būg. Turė[jo] treji ažusakai išeit – tada veselià Švnč. Any susūtarijo vesẽlią dirbt, ženytis LzŽ. Pirmadienė[je] prasidėjo veselià i visą savaitę [truks] Užv. Šokom vesẽlią Rš. Jis veselioj gražiai šoka O. Vienas durnas turia būti vesẽlioj, kiteip nebūs juokos Skdv. Vesẽliosu Lkm. Kurs grandinius valgo trikojo, to veselià būs sninganti i lynanti (priet.) Kl.
^
Kada to veselià pasibaigs, kada to veselià pasibaigs (bliauna nešerti veršeliai, karvės). – Nor kasdien veselià, nor kasdien veselià (atsako ožkos ir ožiukai, pešantys iš vežimo šieną) Švnč. Bobos pilve veselià (dūda) Tvr. Per pilvą gysla, gale kojų veselia (verpimo ratelis) Bsg.
ǁ
Sd Veselià parvažiavo, jaunoji patiekė stalą Bdr. Seniau dešimčia arklių veselià važiuodavo Dglš. Kai parvažiuos veselia, tai grajyk i grajyk be sustojimo, kad nesustemdyt veselninkų BsV318(Slv).

2. prk. siautimas, šėlimas, triukšmas: Vienas svetimas vaikas prisidura (ateina) – trobo[je] veselià Krš.
×velnių̃ veselià
1. siautimas, šėlimas, baisus triukšmas: Tikra jau velnių̃ veselià tę pas jų Stak.

2. Ds, Jnš smarki pūga, pustymas.
×vesẽlė (l. wesele, brus. вяceллe) sf. (2) [K], Rtr, KŽ, DūnŽ; R207, 276, N, L
1. NdŽ vestuvės: Skolinos piningus iš visų pašalių i kėlė tokią vesẽlę su trūbais Trk. Visi buvo linksmi patenkinti, šoks dainiuos kaip pašėlę tame vesẽlė[je] Klk. Seniau vesẽlės puikesnės buvo, o daba tie veselninkai miegta Ub. Liepė [karalius] sutiekti visokių valgių dėl vesẽlės BM284. Tiekės į tą veselę abejūse numūse tokiu būdu: pyragus ir kepenes, arba pečenkas, kepė, alų darė, drabužį siuvo S.Dauk. Šiais laikais kaip ant vesẽlei taisos, ka budynė yra Bdr. Grandžiau grandžiau katilą, par vesẽlę i lijo Sd.
^
Pavalgiau kap per savo vesẽlę (menkai) Graž. Esu daba čystai ubagas – plikas kaip pipelis ant vesẽlės Trk. Staipykis kaip šuo po veselės S.Dauk. I šokinė[ja] kaip pyza ant vesẽlės End. Taisos kaip į vesẽlę (ilgai) – jug eik End. Kol vesẽlė, yr meiselės, po vesẽlės – šūdas kumelės Krš. Vesẽlė – ne kepurę pakylėti End.
ǁ
vestuvininkai, vestuvių palyda: Visa vesẽlė NdŽ.

2. prk. šventė: Vienoj dienoj buvo primicija – jo (kunigo) jau vesẽlė Žl.

3. prk. didelis triukšmas:  
Kokią čia daba do vesẽlę [, vaikai,] kelat? Varn.
Koks čia triukšmas: kaip kad Pranas sako: trissyk aplink stalą pavesdavo - jau ir apvesta/apvesdinta, o kuri dar ne - nevesta:)

Tokią dar reikia apvesdint, veselioj.

Įsivaizduojat - Austrijos užsienio reikalų ministerė (nuo kraštutinių dešiniųjų laisvės partijos (FPO) - negi kaip mūsų konservatorė ar dar dešinesnė IR DAR LAISVESNĖ???) dar buvo nevesta.

Tai Putinas atskrido ir... tvarka dabar Auštrijoj.
nepakvietė...
Iš Austrijos Rusijos lyderis išskrido tiesiai į Vokietiją, kur dalyvavo susitikime su Vokietijos kanclere Angela Merkel.

Na, tiesiog „Manheteno ryto" „kalbainių" perlas - plg. „bernas dalyvavo susitikime su merga":)))
Aš čia „ne prie ko" - Gūglė

šitaip gūglina.

Merkel mergel jaunoji...

https://www.youtube.com/watch?v=VVfdGZJVJUw

Komentarų nėra: