2018-09-30

Civilizacijos Žūtis


Google: Mirties Gatvė Dievų Gimimo Vietoje.

Kieno piramidė stovi Sukilimo metu sudegintos Mirties Gatvės pradžioje?

Mėnulio: https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/0/06/View_from_Pyramide_de_la_luna.jpg/1920px-View_from_Pyramide_de_la_luna.jpg



Google: Mirties Jūra.

Argi ne Mėnulio Kalendorius tos jūros šalyje?

Mėnulio.
Google: Slavų Literatūra.

Paskaitykim, ką Adomas Mickevičius rašo apie Saulės Sūnus.

Google: Mėnulis, Žemė Ir Saulė Nuovadoje.
* Negyvoji jūra telkšo 420 m žemiau Pasaulinio vandenyno lygio. Įdubos vanduo neužpila todėl, kad vandens išgaruoja daug daugiau negu prisipildo iš Jordano upės. Jūros lygio kritimas tęsiasi: sekimo procesas aiškinamas padidėjusiu natūraliu garavimu ir pramonės vystymu pietinėje Negyvosios jūros dalyje, taip pat ir vis didesniu Jordano upės vandens panaudojimu Izraelio ir Jordanijos žemės ūkiui, pramonės ir buitiniams tikslams. 

Maždaug nuo 1960 metų, kuomet prasidėjo intensyvus Jordano nuotėkio panaudojimas, ežero vandens lygis nukrito beveik 20 m. Šiuo metu jo metinis kritimas siekia 80 cm. Nuogastaujama dėl visiško šio vandens telkinio išnykimo. Tai sukeltų jo dugno ir apylinkių dykumėjimą**, kaip tai atsitiko prie Aralo jūros. Anksčiau šiaurinę ir pietinę jūros dalis skyrė pusiasalis, tad nukritus vandens lygiui teko iškasti kanalą, kad vanduo patektų į seklesnę pietinę dalį.

Neseniai tyrinėtojai paskelbė, kad po 400 metų Negyvosios jūros kritimas sustos dėl natūralių priežasčių. Taip atsitiks dėl dar didesnio vandens pasūrėjimo, taip pat ir dėl akvatorijos sumažėjimo, bei dėl didesnės požeminio vandens prietakos. Manoma, kad vandens lygis stabilizuosis 510 m žemiau Pasaulinio vandenyno lygio, o šios jūros gylis tebesieks apie 200 m. Tuo pačiu teigiama, kad dalis mikroorganizmų tokio druskingumo neištvers. 

**  Na, jeigu liks griuvėsiai ir dykuma - ŽINOSIM, KAD BUVO  


CIVILIZACIJA:))

Komentarų nėra: