2018-09-15

EuroPensininkė Dalia Grybauskaitė


Liepos 1 dieną prezidentė Dalia Grybauskaitė sulaukė pensinio amžiaus ir jai skirta „Sodros“ mokama senatvės pensija – 685 eurai.
Kitąmet, nutrūkus įgaliojimams, prezidentė* taip pat gaus ir rentą**. 15min skaičiavimu, užvėrusi Prezidentūros duris ji turėtų gauti per 4 tūkstančius eurų pensijos, o nuo 2021 metų, kai jai priklausys ir panaši europinė pensija už darbą Europos Komisijoje. Iš viso turėtų priklausyti per 8 tūkstančius eurų siekianti pensija.

Tik jau neišprotėkit:))
He 

he 

he.
*






2018      m.                      d. Nr.



1 straipsnis. 3 straipsnio pakeitimas
Pakeisti 3 straipsnio 1 dalį ir ją išdėstyti taip:
1. Respublikos Prezidento valstybinė renta skiriama 38,79 procentų Respublikos Prezidento darbo užmokesčio dydžio per mėnesį.“


2   straipsnis. Įstatymo įsigaliojimas
Šis įstatymas įsigalioja 2019 m. sausio 1 d.





Skelbiu šį Lietuvos Respublikos Seimo priimtą įstatymą.





Respublikos Prezidentas
  

1) periodinis mokėjimas turto savininkui už naudojimąsi jo žeme ar kitu turtu;
2) pinigų suma ar kitoks išlaikymas, kurį rentos mokėtojas įsipareigoja neatlygintinai ar mainais už kapitalo perdavimą jam nuosavybės teise periodiškai mokėti rentos gavėjui. Pvz., Suvalkijoje būdavo įprasta, kad tėvai ūkį perduoda vyriausiajam sūnui, už tai gaudami visišką išlaikymą, t. y. rentą, dėl kurios būdavo susitariama sutartimi. Renta gali būti iki gyvos galvos;

3) skirtumas tarp užmokesčio už gamybos išteklių ir jo esamai būklei išlaikyti būtinų sąnaudų, kitaip dar vadinama ekonomine renta. Klasikiniai ekonomistai terminą renta taikė žemei ir kitiems gamtos ištekliams.

Žr. žemės renta .[1]





Rūta VainienėTerminą “Renta” apibūdino Rūta Vainienė knygoje "Ekonomikos terminų žodynas"

Komentarų nėra: