2019-03-28

Keisto Pasaulio Keistenybės


Ar Dar Blogiau?
Jei tai, kas rašoma lietuviškoje spaudoje yra tiesa, tada tas tąsymasis su Gvantanamo bazėje kalinčiu Saudo Arabijos piliečiu ir palestiniečiu yra protu nesuvokiamas marazmas.

Pradėkime nuo JAV. Jų teritorijoje kankinti negalima. Tai ir nekankink. Bet norisi. O Gvantaname (Kuboje) „galima“. Ir baržoje, išplaukus iš JAV teritorinių vandenų, „galima“. Tad kam tuos musulmonus skraidinti aplink visą žemės rutulį? Kad pasigrožėtų pasauliu? Pamatytų Lietuvą? Supažindina su kraštu, o paskui „kankina“? Amerika...

Lietuviai, aišku, amžini vargšai. Primena šunelius, kurie be šeimininko-globėjo niekaip neišgyvena. Kad tuo įsitikintum, pakanka žvilgtelėti į istorijos puslapius. Todėl ir mūsų politikai* apie kokį nors klausimėlį naujiesiems globėjams, pvz., kam tuos arabus taip toli vežioti, kodėl jiems netinka Gvantanamas, nedrįsta net žioptelėti.

Trečias žaidėjas – Europos Žmogaus Teisių Teismas (EŽTT) taip pat lygiavertis anų dviejų žaidėjų „partneris“. Pagal jo ilgą nosį, jis turėtų vadintis ne Europos, o Žmonijos Teisių ar Planetos Žmonių Teisių Teismu.

Šio teismo teisėjai žino, kad JAV yra jų pagrindinė gynėja, kitaip jie patys seniai būtų likę be žmogaus teisių. Aišku, jie gudručiai – savo pagrindinio gynėjo (JAV) nekandžioja. Užtat veikia pagal gaujos taisykles – lupa silpniausią, gal išsigąs ir didžkis.


Bet iš kur tokios „išsamios“ žinios? Žino, kad tie arabai buvo Lietuvoje, žino, kur konkrečiai buvo, kad „kankino“. Aišku, iš Gvantanamo „kankinamiesiems“ siuntinėti į įvairias puses žinutes vieni juokai – laisvė, kurortas... Tačiau pranešimai turbūt gaunami tik iš vieno šaltinio? O juk teismas, jei tai ne inkvizicijos teismas, turėtų išklausyti abi (šiuo atveju bent tris) puses. Gal tos dvi pusės (Amerika ir Lietuva) jau prisipažino?

Jeigu tai ne pasaka, tada iš kur žinome, kad „kankino“ lietuvaičiai, o gal amerikonai? Jei amerikonai, tada baudas priklausytų mokėti jiems! Juk lietuviai tik nuomojo būstą, o ką ten nuomininkas veikė, ne visada galima sužinoti. Ypač jei veikla slepiama.

Yra dar viena to išmaniojo teismo keistenybė. Jeigu Lietuvos piliečiai iš tikrųjų dėl kažko nusikalto, tada kaltieji privalėtų už savo nusikaltimus ir atsakyti. O kodėl valstybė? Juk pinigai yra žmonių, kurie net girdėt negirdėjo apie tuos arabus ir jų „nuotykius“. Oho teismas... Iš tikrųjų lygiavertis „partneris“.

Sugrįš arabai į arabiją turtingi!..

O gal čia tik „antis“, lietuviška purvasklaida pripurvino? Palaukim, pažiūrėsim. Gal kas ir paaiškės?

Jonas Varnauskas**
Ar šis Jonas Varnauskas?

Susiradau, pasikalbėjau: šis!

* Pilietika!

** Gerb. Jonai Varnauskai, čia tokia pati istorija, kaip su „pirmuoju Lietuvos vardo paminėjimu",
kurį mes, kvailių kvailiai, iškilmingai atšventėm.

Fabricijaus „nesufabrikuotoje kopijoje" mes paminėti kaip 1009-jų metų Šv.Brunono
žmogžudžiai, dabar gi, Cžv.Kalėjimo
istorijoje - kaip arabų kankintojai.

Komentarų nėra: