2019-12-10

Tėvynės Labui


Pirmojo laipsnio vidaus reikalų ministerijos atminimo ženklas "Tėvynės labui"





Ženklo paskirtis

Pirmojo laipsnio Vidaus reikalų ministerijos atminimo ženklu „Tėvynės labui“ apdovanojami vidaus tarnybos sistemos pareigūnai už pasižymėjimą tarnyboje, pavyzdingai atliktas tarnybines pareigas, pasiektus teigiamus rezultatus stiprinant teisėtvarką, kovojant su nusikalstamumu ir palaikant viešąją tvarką bei ištarnavę vidaus tarnybos sistemoje ne mažiau kaip dešimt metų.

Pirmojo laipsnio Vidaus reikalų ministerijos žinybiniu ženklu „Tėvynės labui“ gali būti apdovanojami ir kiti asmenys, aktyviai talkinantys policijos ir kitoms vidaus reikalų statutinėms įstaigoms palaikant viešąją tvarką ir užkertant kelią nusikaltimams bei padedantys juos atskleisti, užsienio šalių piliečiai – už tarptautinę paramą vidaus reikalų statutinėms įstaigoms ir pareigūnams bei tarptautinio bendradarbiavimo plėtojimą.

Ženklas skiriamas vidaus reikalų ministro
įsakymu.

Apdovanotiems pirmojo laipsnio Vidaus reikalų ministerijos atminimo ženklu „Tėvynės labui“ vidaus tarnybos sistemos pareigūnams išduodamas šio ženklo liudijimas.

Ženklo struktūra

Pirmojo laipsnio Vidaus reikalų ministerijos atminimo ženklas „Tėvynės labui“ yra keturių aukštų. Pirmasis aukštas – apvali 36 mm skersmens plokštė su įrėžtais spinduliais, išeinančiais iš centro į kraštus. Antrasis aukštas – 47 mm ilgio ir 31 mm pločio vėliavos koto antgalis, kurio apatinę dalį, papuoštą ąžuolo lapais, apjuosia juosta. Joje įrašyti žodžiai: TĖVYNĖS LABUI. Trečiasis aukštas – centre įmontuota aštuonių kampų žvaigždė. Tarp žvaigždės kampų – trys iš centro į kraštus išeinantys spinduliai. Ketvirtasis aukštas – stilizuotas valstybės herbas. Ženklo priesagas (veržlelė) – centre.

Ženklas yra dviejų spalvų: sidabro ir aukso. Sidabro spalvos pirmojo laipsnio Vidaus reikalų ministerijos atminimo ženklu „Tėvynės labui“ apdovanojami vidaus tarnybos sistemos pareigūnai, turintys policijos laipsnį. Aukso spalvos pirmojo laipsnio Vidaus reikalų ministerijos atminimo ženklu „Tėvynės labui“ apdovanojami vidaus tarnybos sistemos pareigūnai, turintys vidaus tarnybos laipsnį.

Paskutinė atnaujinimo data: 2015-07-23
Biudžetinė įstaiga, kodas 188601464. Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre.
Šventaragio g. 2, LT-01510 Vilnius. Tel. (8 5) 271 7130, faks. (8 5) 271 8551, el. p. bendrasisd@vrm.lt
Po 4 metų, porai savaičių telikus iki 2019-jų Kalėdų:
Lietuvos prekių ženklų duomenų bazėje oficialiai skelbiama, kad gruodžio antrą dieną gauta paraiška registruoti prekės ženklą* „Tėvynės labui“, su kuriuo premjeras Saulius Skvernelis šiemet žengė į prezidento rinkimus*.
(paskaitykit, paskaitykit...kiek ponų, kokie visi gražūs ir patyrę valstybininkai falštybininkai)

Paraiška pateikta premjero vardu, joje nurodytas ir jo gyvenamosios vietos adresas. Apie tai pirmieji pranešė naujienų portalas tv3.lt.

Pačią paraišką pateikė advokatas Dominykas Vanhara, jis tai patvirtino ir portalui lrytas.lt.

* Fsio zakonno?

KIEK DAR BŪSIM TOKIA VISUOMENE?

Prekės ženklas „Tėvynės labui"!

„Dirbame Tėvynės labui“ – tokie žodžiai galėtų puikuotis ant policijos rėmėjui įteikiamo ženklelio. O kas geriau apie darbą visuomenei gali papasakoti du patyrę vidukliškiai - Juozas Trumpius ir Juozas Kačinskas. Todėl nusprendėme pakalbinti abu policijos rėmėjus Juozus apie tarnavimą tėvynei, pagalbą policijai ir patriotizmą.

Kaip tapote policijos rėmėjais?

JK -Policijos rėmėjais tapome labai paprastai. Šaulių sąjunga sudarė sutartį su policija, kuri nurodo kad šauliams priklauso būti policijos rėmėjams. Mes neturėjome nieko prieš tokią nuostatą ir įstojome į policijos rėmėjų gretas.

O į šaulių sąjungą abu įstojome 1996 metais. Tas judėjimas prasidėjo Tauragėje ir mes ten ir įstojome. Iš pat pradžių tekdavo važinėti į Tauragę, o paskui mus perėmė Kaunas. Dabar mes priklausome Raseinių kuopai, Viduklės būriui.

JT- Kodėl būtent pasirinkome tokį kelią? Matyt todėl, kad mūsų tėvai buvo patriotai, prijaučiantys laisvės kovoms tai ir mes buvome auklėjami ta patriotine dvasia. Abu norėjome stoti į šaulių organizaciją. Pradžioje mūsų buvo 16, bet ilgainiui mūsų vis nubyrėdavo. O dabar tų tikrųjų šaulių liko nedaug – 5 ar 6.

Būdami policijos rėmėjais mes tęsiame senųjų šaulių tradiciją, nes ankščiau įvairiuose renginiuose budėdavo šauliai.

Kiek laiko esate policijos rėmėjais?

JT - Policijos rėmėjais esame daugiau nei 10 metų. Ankščiau mūsų buvo daugiau bet dabar dėl ligų ir senatvės skaičius sumažėjo. Dabar Viduklėje likome tik mes du.

P.S. Regis, dar nesam beviltiški - viena diena vėliau:



Komentarų nėra: