2020-01-21

Lietuvos Žydų Asociacija Izraelyje


Paskutinę minutę keičiasi Gitano Nausėdos planai dėl vizito į Izraelį.

Antradienio rytą tapo aišku, kad prezidentas nedalyvaus* Izraelyje rengiamuose Holokausto minėjimo renginiuose, o vietoje jo Lietuvai atstovaus V. Pranckietis.
Šioje nuotraukoje jis uždega Menoros žvakę Lietuvos Respublikos Prezidentūroje (kur buvo dingusi Lietuvos Prezidentė tuo metu, man taip ir nepavyko išsiaiškinti, netgi paskambinus į Valstybės Saugumo Departamentą, kuriam šitokia žinia nepasirodė įdomi) Chanukos proga.

Chanuka skirta paminėti žydų pergalei prieš pagonis.

Paskutiniai Europos pagonys esame mes.
Mūsų Lietuvoje V.Pranskietis vadovauja Seimui, kurio sprendimu Lietuvoje tradicinėmis vadinamos tik prožydiškos (abraominės) religijos.

ŠAUNU?

ŠAUNUOLIAI MES:)!

O kur toji Lietuvos Žydų Asociacija Izraelyje?             

Štai ji:
2019 10 23 Lietuvos žydų išeivių Izraelyje asociacija, vienijanti žydų išeivių iš Lietuvos šeimas, iškilmingame renginyje paminėjo Lietuvoje vykdyto Holokausto aukų atminimą.
Renginyje taip pat pagerbtas prieš metus mirusios Rachel Levin atminimas. Ji buvo asociacijos garbės prezidente,  kolegų ir draugų vadinta šios organizacijos tikrąja siela. Renginyje kalbėjusi Lietuvos Respublikos ambasadorė Izraelio Valstybėje Lina Antanavičienė 
sakė: „Mūsų karta negali būti kaltinama dėl to, kas vyko prieš 80 metų, tačiau ant mūsų pečių gula atsakomybė ne tik prisiminti žuvusius ir gerbti jų atminimą, bet  ir ištirti praeities įvykius. Šiandien esame atsakingi už tai, kad mūsų vaikai gerai išmoktų skaudžias istorijos pamokas. Kad neleistume Shoa pasikartojimo. Tai mūsų atsakomybė - kovoti su melu, neapykanta ir rasizmu.”
Renginio metu kalbėjęs Lietuvos žydų išeivių Izraelyje asociacijos pirmininkas Arie Ben–Ari Grodzensky kreipėsi į Lietuvos žmones ir vyriausybę ragindamas kartu kovoti su antisemitizmu Lietuvoje, Holokausto neigimu ir kviesdamas plėtoti  draugiškus santykius su Lietuva.

600 metų žydai Lietuvoje gyveno (greta, bet atskirai), ir - pamanykit tik! - kai tik nacistine vadinama Vokietija
okupavo Lietuvą**, būtent tuo metu būtent lietuviai ėmė ir iššaudė žydus!

* Mat kaip..***
** Man from Lithuania

*** Įdomu matyti, kad nuo mokyklos laikų Osvencimo, lenkišku, vardu žinomos  nacių koncentracijos stovyklos, o dabar vadinamos Aušvico, vokišku, vardu 75-ųjų uždarymo metinių minėjimą suorganizavo šis
Rusijos oligarchas.

Ar atkreipėt dėmesį - JAV Prezidento Donald'o Trump'o sąraše nėra.
 



1 komentaras:

Audrius rašė...

https://youtu.be/nxRpbrP4KQo