2020-01-05

Trump'as „PriSkaldė Malkų"


NATO tarybos posėdis planuojamas sausio 6-osios* 15 val. Briuselio laiku. 

DPA pažymi, jog per jį bus svarstoma padėtis Artimuosiuose Rytuose, Jungtinėms Valstijoms nukovus įtakingą Irano generolą Qasemą Soleimani.
Šiaurės Atlanto taryba yra svarbiausia NATO politinių sprendimų priėmimo institucija. Ją sudaro visų Aljanso narių nuolatiniai atstovai, susirenkantys mažiausiai kartą per savaitę. Taryba taip pat susirenka aukštesniu lygiu, dalyvaujant užsienio reikalų ministrams, gynybos ministrams arba vyriausybių vadovams. Tačiau nepriklausomai nuo to, kokiu lygiu ji susitinka, jos valdžia ir sprendimų priėmimo galia išlieka tokia pati, o jos sprendimai turi tą patį statusą bei galiojimą.

Per JAV ataką Bagdado tarptautiniame oro uoste penktadienį žuvo penki Irano revoliucijos gvardijos nariai, įskaitant Q. Soleimani,
bei penki Irako „Hashed al Shaabi“

nariai.

Irano aukščiausioji nacionalinė saugumo taryba išplatino pareiškimą, kuriame nurodoma, kad Iranas atsakys į Q. Soleimani nužudymą „tinkamu metu ir vietoje“, o Irako parlamentas paragino vyriausybę išprašyti JAV vadovaujamą koaliciją iš šalies.

Dėl Irako parlamento sprendimo nutraukti užsienio karinį buvimą šalyje, Slovakijos ministras pirmininkas P. Pellegrinis nusiuntė respublikos ambasadoriui NATO [būstinėje] Briuselyje nurodymą, pagal kurį Slovakija paremtų [NATO narių] siūlymą užbaigti [NATO] misiją Irake ir grąžinti jos karius [iš šios šalies]“, – teigiama pranešime.

Kaip jau buvo skelbta, Irako parlamentas sekmadienį paragino šalies vyriausybę nutraukti JAV vadovaujamos koalicijos buvimą šalyje, taip išreiškiant pasipiktinimą dėl penktadienį amerikiečių surengto antskrydžio, per kurį žuvo Irano ir Irako kariuomenės vadai.

* Trys Karaliai

Tai žiemos švenčių pabaigtuvės. Svarbus buvo gyvybės medžio jovaro motyvas.
Nuo seno tą dieną vaikščiodavo persirengėliai (gandrai, arkliai, žydai, meškos ir kt.). Vyrai apsirengdavo senoviškais drabužiais, vaizduodami vaidilas, krivius, senovės karius. Kartais nešiodavosi saulės atvaizdą bei krivulę. Jie lankė sodybas, giedodavo, linkėdavo namų šeimininkams sėkmės, gero derliaus, sveikatos, prašydavo dovanų, o už tai buvo vaišinami ir apdovanojami.

2020 m. sausio 6 d.

TRIJŲ KARALIŲ EISENA

Tradicinės „Trijų karalių“ eitynės – švenčių kulminacija sausio 6 d.! Iškilminga eisena nuo Aušros vartų Katedros link pajudės 16.30 val. Trijų metrų aukščio karalių figūros: Kasparas, Merkelis, Baltazaras bei jų palyda, žaismingos teatralizuotos eisenos Vilniaus senamiesčio gatvėmis metu linkės derlingų ir sėkmingų metų.

Komentarų nėra: