2020-01-09

Vamzdis


Merkaptanas yra viena labiausiai dvokiančių medžiagų pasaulyje. Jo kvapas – tai kanalizacijos dvoko, supuvusių kopūstų ir česnako kvapų mišinys. Šios medžiagos dedama į buitines dujas, kurios yra bekvapės, kad būtų lengviau pastebėti jų nuotėkį“, – sakė universiteto Visuomenės sveikatos fakulteto profesorė R.Ustinavičienė.

Paaiškėjus, kad bendrovė „Grigeo Klaipėda“
į Kuršių marias galėjo leisti nevalytas nuotekas, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto profesorė Rūta Ustinavičienė teigė, kad tai galėjo būti vienos labiausiai dvokiančių medžiagų pasaulyje.

Gaminant popierių ir kartoną susidaro daug stiprų kvapą turinčių junginių – merkaptanas, sieros vandenilis, kiti sieros junginiai.

Na...

„Lietuvos ryto“ duomenimis, kai kuriais skaičiavimais, taip sukčiaujant per metus pavykdavo sutaupyti po pusantro milijono eurų.

Vamzdis...

Vamzdžių era...
Šituo gal bent koks brudas neteka?

Kas dabar pasakys - ar tada, kai HELCOM išbraukė AB „Grigeo Klaipėda" iš Baltijos jūros „karštųjų taškų" sąrašo dėl nuotakų valymo įrenginių rekonstrukcijos tas 12 km ilgio avarinis 
(ministras netiki;)) vamzdis imtas (reguliariai?) eksploatuoti, ar gal dabar, parasčiausiai, įvykdyta „reiderių ataka", siekiant perimti pelningai dirbančią įmonę?


Komentarų nėra: