2020-04-19

KoronaLaiškas


ELaišką gavau:

PaDrąsinantis Laiškas

Kiekvieno viduje yra gebėjimas suvaldyti monstrą, kurio vardas – Baimė.

Tai kas privalo pasikeisti, tas tikrai pasikeis – atsakomybė tų, kurie teikia informaciją.

Kai dulkės išsisklaidys, turėsite galimybę viską pamatyti iš arti, tuomet ir įsitikinsite, kad daugeliu atvejų masinės informavimo priemonės padėtį komplikavo, nes jų veiklos pagrindas – marketingas, o ne žmonių informavimas: jos rungtyniauja dėl žmonių dėmesio. Medijos pastebėjo: kuo dramatiškesnius dalykus jos rodo, tuo labiau patraukia žmonių dėmesį. Pasaulis susižavėjęs drama: žmonės pabunda girdėdami naujienas, kurios tęsiasi visą dieną ir užmiega su jomis. Kaip jie jaučiasi? Kaip juose jaučiasi vidinis vaikas, kai mato, jog suaugusieji gąsdinami ir išsigandę?

Masinės medijos nesupranta, ką daro, nes jos užprogramuotos. Tarp visų naujienų jos įterpia iš anksto suplanuotą reklamą apie medikamentus, kurie reikalingi jums, kai senstate, apie medikamentus, kurie reikalingi jums, kai jūs jauni ar vien dėl to, kad jūs – žmogus. Reklamose sakoma, kad jūs niekad nesate tvarkoje, kad jums pastoviai ko nors trūksta. Medijos nesupranta, kad jos vynioja grandinę naujienų, kurios išgąsdina žmones.

Bet tai pasikeis: atsiras vietos geroms naujienoms, kurios jus įkvėps ir subalansuos. Jūs galėsite patys stebėti, kas iš tikrųjų vyksta ir kas ne. Tiesą pasakius, gerų naujienų labai daug, deja, jos už medijų akiračio ribų. Medijos teikia pramogas, linksmina jus arba užverčia dramomis. Jos nieko nedaro dėl širdies, dėl dvasios. Nors jūsų prigimtis reikalauja balanso, jai nereikia šiukšlių, kuriomis jus užteršia.

Pamėginkit paanalizuoti, kas vyksta Žemėje. Mums teikiama neteisinga informacija. Bet tai pasikeis. Pažiūrėkite į rodomas lenteles: jose nurodyti infekuoti ir mirę. Ir taip visuose kanaluose! O kur išgijusiųjų statistika? Kalbama, kad 90 ar net 99 proc. susirgusiųjų pasveiko. Kur šita informacija? Kur šitie skaičiai? Po to medijos mūsų dėmesį nukreipia į ekonomiką ir ima ieškoti paralelių su seniau buvusių krizių baisybėmis.

Ir niekas iš medijų nepasako: nors atsistatymui ir prireiks tam tikro laiko, bet viskas atsistatys – tai, kas įvyko, nėra aviacijos ar automobilių industrijos pabaiga. Bet ar mums apie tai pasakoma? Ne. Medijos dabartinę situaciją lygina su dar blogesnėmis. Nors visumoje žmonija prailgino gyvenimo trukmę: seniau būtų buvę gerai pragyventi 45–50 metų, - tuomet buvo daug ligų, nepakako maisto; dabar žmonės gyvena po 80–90 metų – ir tai normalu.

Vienintelis dalykas, kuris gali sutrumpinti gyvenimą, – baimė. Jos įveikti miršta žmonės. Baimė gvelbia gyvenimus (galite ją vadint koronavirusu). Neleiskite bujoti baimei. Kitaip praėjus metams istorikai teigs, kad baimė nužudė daugiau žmonių negu virusas.

Galite pasiduoti baimei, bet galite išsitiesti pasakę sau, kad tai tik krizė, kuri laikina.

Paliūdėję susiraskite pasveikusiųjų statistiką. Gal kas nors jums ją ir parodys, o gal ir ne – per daug gera naujiena. Medijos nenori atskleisti tiesos. Ir už tai turės atsakyti.

Paaiškėjo, kad tai - žinia nuo Krayon'o:

Komentarų nėra: