2020-05-04

KoronaMutacijos


2020 02 26
EksTremalai Lietuvos Vyriausybėje
2020 02 27:
Tiesiogiai iš Kembridžo – Kembridžo universiteto doktorantė, virusologė Ingrida Olendraitė. Ekspertės teigimu, panikuoti Lietuvoje, bent jau kol kas, tikrai nėra dėl ko, kadangi šią akimirką užsikrėtimo koronavirusu tikimybė mūsų šalyje yra nulinė. Apie viską detaliau – pokalbyje LRT TELEVIZIJOS laidoje „Laba diena, Lietuva“.

....................................................................................................................

2020 05 03

Anot medikų, norint, kad antra banga būtų mažesnė karantino taisyklių teks laikytis ir jam pasibaigus.

Informuojama, kad norint, jog antra koronaviruso banga būtų lengvesnė, nereikėtų pamiršti per karantiną išmoktų higienos taisyklių bei didesnio atstumo laikymosi.

„Geriausia būtų, kad kiekviena įmonė apmąstytų, kaip padidinti fizinį atstumą darbuotojų, gal mažiau susirinkimų planuoti šį sezoną“, – teigia virusologė Ingrida Olendraitė.

Labai svarbu – veido kaukių pasibaigus karantinui, pasak medikų, nereikėtų nusiimti.

Lietuvos žmonės informuojami, kad veido kaukes nuo šiol reikės devėti ... amžinai*
Įsismagino mūsų PsichiAtras:))

O, kad būtų pakakę fantazijos jo
karnavalui...


* Taigi pripirko be proto - dėvėsim dabar, kol sudėvėsim:

2020 05 04
„Keliauja dabar šitos priemonės ir geležinkeliu, ne tik oro transportu. Oro transportas buvo aktualus, kad priemonės greitai pasiektų Lietuvą. Dabar tos skubos nebėra. Geležinkeliu gali atkeliauti didesni kroviniai. Greitis nėra toks didelis, bet Lietuva saugiai jaučiasi turėdama pakankamai priemonių”, – pirmadienį žurnalistams sakė sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.
Geležinkeliu gali atkeliauti didesni kroviniai. Greitis nėra toks didelis, bet Lietuva saugiai jaučiasi turėdama pakankamai priemonių. Lietuvos kariuomenės Depų tarnybos administracijos viršininkas,

Lietuvos kariuomenės atstovas SAM Ekstremalių situacijų operacijų centre Aurimas Guščius sakė, kad šiuo sąstatu pristatyta 20 tūkst. apsauginių skafandrų, 80 tūkst. apsauginių kostiumų ir batų apsaugų.

„Kuo šios priemonės ypatingos ir kodėl jas geriau gabenti geležinkeliais – dėl to, kad jų pakuočių tūris yra pakankamai didelis ir ekonomiškai yra naudingiau juos gabenti geležinkelio keliais, ne tik oro transportu“, – pažymėjo A. Guščius.

Jis nurodė, kad priemonės bus perduotos pagrindinėms COVID–19 paveiktoms ligoninėms, greitosios pagalbos stotims, karščiavimo klinikoms ir mobiliesiems punktams.
Žiūrėk, ir tautiniai šokiai pasikeis...:(((









Komentarų nėra: